23. aug
KOMMER: Carola er klar for besøk i Kulturhuset før jule.
 
Juleprogrammet i Kulturhuset er klart
En svensk storartist av internasjonalt kaliber, en juleballet med lange tradisjoner, et gospelkor som trekker fulle hus og Norges mest folkekjære barneforestillinger.

Publisert: 13.sep.2016 11:25
Oppdatert: 13.sep.2016 13:24

Du kan bare glede deg. Det blir mye fin underholdning i Kulturhuset før vi ringer jula inn.

«Carola», «Christmas Ballet», «Oslo Gospel Choir», «Jul i Blåfjell», «Et juleeventyr», «Teskjekjerringas jul», «Den vesle bygda som glemte at det var jul» og «MGPjr juleturné» topper førjulsprogrammet i Hamar kulturhus i desember, skriver Kulturhuset i en pressemelding.

─ Her blir det høydepunkter for alle og enhver, sier programansvarlig, Mocci Ryen, som med «Jul i Kulturhuset» ønsker å glede familier, barn, ungdom og voksne med julestemning i desember.

─ Det vi kanskje ser mest frem til er en eksklusiv og intim julekonsert med Carola, som snart slipper ny juleplate, og, ikke minst, Christmas Ballet. Her får vi en fullskala ballettproduksjon aldri før har vært vist i Hamar. Dette blir en stemningsfull, morsom og vakker juleforestilling for hele familien, med alle de kjente scenene fra Tchaikovskys mesterverk Svanesjøen, Nøtteknekkeren og Tornerose.

«Christmas Ballet», som blir å se i Kirsten Flagstad-salen søndag 11. desember, er en unik, nyprodusert ballettforestilling, en samproduksjon med dansere fra OSB Dance Company & Polish Dance Theatre og det internasjonale orkesteret Il Giardino d`Amore med base i Wien.

Tett på Carola

Carola er mer aktuell enn noensinne. I sommer gjorde hun flere hyllede konserter i Sverige og Finland, og ble feiret som sommervert i svenske P1. Nå befinner hun seg i studio for å spille inn ett nytt julealbum, og gjør seg klar for å legge ut på juleturnéen «Drømmen om julen», som blir å se fredag 9. desember i Kirsten Flagstad-salen.

─ Her kan folk vente seg en stemningsfull julekonsert med Carola. Dette blir en eksklusiv opplevelse for de som sikrer seg billett. For en artist av hennes kaliber, som på denne turnéen spiller på scener med plass til flere tusen, er Kirsten Flagstad-salen en relativt liten konsertarena, så dette blir en svært intim opplevelse, sier Ryen.

I tillegg til svensk storstjerne får Hamar også en gjenvisitt av et tradisjonsrikt gospelkor. For mange blir det ingen jul uten «Oslo Gospel Choir», og etter to utsolgte konserter i fjor kommer de tilbake til Hamar kulturhus lørdag 17. desember. Konsertene formidler Oslo Gospel Choir’s unike sound, og den varme og nære julestemningen som har blitt et varemerke for koret.

Mye for de minste

Bare og unge får også mye å velge blant i desember, og det største høydepunktet for mange er kanskje «Jul I Blåfjell».
Mange ble lei seg da serien forsvant fra TV-skjermene, men nå kan hele familien igjen samles i blåtimen. Her blir det full teateroppsetning med en av de mest kjente og kjære førjulstradisjonene vi har. Forestillingen blir å se i Kirsten Flagstad-salen lørdag 3. desember.

«MGPjr juleturné» kan også bli en stor opplevelse for mange. Konsertforestillingen har blitt en tradisjon for hele familien landet rundt, som nå blir å se for andre år på rad i Hamar kulturhus. Konserten gir publikum de kjente julesangene, kombinert med finalistene sine egne sanger fra årets MGP junior.

Det blir også sang, humor og skrekk for hele familien, når Teater Innlandet setter opp «Et juleeventyr», om gjerrigknarken Scrooge som hater jula og som ikke liker andre mennesker. Denne klassiske historien av Charles Dickens er både vakker og litt skummel og er garantert julestemning for hele familien. Forestillingen blir å se 14., 15., 16. og 18. desember i Teater Innlandet scene.

I tillegg blir det godt gammeldags barneteater med Prøysen, når både «Teskjekjerringas julestri» (10. desember) og «Den vesle bygda som glemte at det var jul» (17. desember) settes opp i Kulturhuset. Begge forestillingene blir å se på dagtid lørdag og passer godt for de minste. 

I tradisjonen tro skal også Hamar kulturhus i samarbeid med aktørene på huset by på både tradisjonelle og litt utradisjonelle julearrangement, som er gratis og åpent for alle. Nærmere jul kan publikum finne informasjon om alle gratis julearrangementer på programsiden til Hamar kulturhus.

Her er programmet: 

MGPjr juleturné
Sted: Kirsten Flagstad-salen
Dato: lørdag 26. november

Jul i Blåfjell
Sted: Kirsten Flagstad-salen
Dato: lørdag 3. desember

Carola – Drømmen om julen
Sted: Kirsten Flagstad-salen
Dato: fredag 9. desember

Teskjekjerringas julestri
Sted: Kirsten Flagstad-salen
Dato: lørdag 10. desember

Christmas Ballet
Sted: Kirsten Flagstad-salen
Dato: søndag 11. desember

Oslo Gospel Choir
Sted: Kirsten Flagstad-salen
Dato: lørdag 17. desember

Et juleeventyr

Sted: Teater Innlandet scene
Dato og tid: onsdag 14., torsdag 15. og fredag 16. desember og søndag 18. desember. 

«Den vesle bygda som glemte at det var jul»
Sted: Multisal Pauline Hall
Dato: lørdag 17. desember

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
KOMMER: Oslo Gospelkor kommer også til Hamar før jul.
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke