21. aug
 
Fullsatt kirke hørte ny julemusikal
Hele Steinerskolen sang julen inn for full kirke med den splitter nye julemusikalen «Julerosen».

Publisert: 19.des.2016 22:56
Oppdatert: 19.des.2016 23:09

– Det gikk bra. Det var morsomt å synge, smiler Jonatan Grøndahl-Refsahl (9). «Julerosen» er et nykomponert stykke som er tilpasset hele Steinerskolen, og samtlige av skolens elever, fra 2. klasse til videregående avgangselever, tok del i forestillingen. Kombinert med skolens lærere var hele 250 små og store i aksjon under mandagens urpremière i Vang kirke.

Stort kor

Fjerdeklassingen Jonatan Grøndahl-Refsahl synes det var stort å synge sammen med hele Steinerskolen.

– Jeg synes vi sang bra sammen og vi fikk veldig mye applaus. Det var spennende å synge i et så stort kor, sier Grøndahl-Refsahl. Han forteller samtidig at det ikke var spesielt skummelt å synge for full kirke.

– Det har jeg egentlig blitt ganske vant til, sier han. Fjerdeklassingen forteller at de har lært seg mange nye sanger i løpet av de siste ukene.

– Først var det veldig vanskelig, men det ble enklere å lære seg sangene etter hvert, sier han.

Urpremiere

Historien om «Julerosen» baserer seg på Selma Lagerløfs fortelling med samme navn. Malte Winje har komponert musikken og Friederike Merkelbach skrevet tekstene.

– Vi har hatt veldig liten tid sammen med alle elevene, men jeg synes dette gikk veldig bra, sier Merkelbach. Komponist Winje, som selv tok del i framføringen, forteller at stykket er skrevet spesielt til Steinerskolen på Hedmarken.

– Tanken var å skrive et stykke der hele skolen kan gjøre noe sammen. Jeg ville skrive et stykke som alle er med på og som alle får et forhold til, sier han. Tekstforfatter

Merkelbach håper at dette er en forestilling som kan leve videre gjennom nye generasjoner.

– Dette er et stykke med veldig mye potensial, og det er et stykke som vi kan bygge videre på, sier hun. Drøyt 600 publikummere var på plass under mandagens julekonsert, og Marius Håsæther var blant mange som lot seg imponere.

– Det er morsomt med ny musikk, og elevene leverte som vanlig en helt fantastisk konsert, sier han.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke