19. aug
nisser: Barna i Filiokus så mamma kysse nissen.Foto: Kristian Einang
 
Julestemning i kulda
Gratiskonserten på Østre torg ble en kald og nydelig fornøyelse for de rundt 200 hamarsingene som var til stede.

Publisert: 06.des.2012 20:29
Oppdatert: -

Med sangstjernen Kitty Whately på scenen fikk alle som var til stede på Østre torg torsdag kveld en smakebit på hva som står på programmet under den klassiske julekonserten i Vang kirke på lørdag. Hamarsingene som var til stede fikk servert skikkelig julestemning med alt fra Janitsjarskolens aspiranter til Collegium Vocale på artistlisten.

Kaldt

Selv om kuldegradene kjentes på kroppen ble det en vakker og stemningsfull konsert på Østre torg torsdag kveld. Det var nok mange som tenkte at det ikke frister med en utendørskonsert når gradestokken nærmer seg 20 blå, og publikumsantallet led nok litt av det kalde været. Derfor var det desto mer imponerende å se den britiske mezzosopranen Kitty Whately våge seg ut på scenen i sprengkulda. Hun fikk æren av å avslutte konserten, og i samarbeid med Defrost Youth Choir og Collegium Vocale sendte hun de stivfrosne publikummerne hjem i skikkelig julestemning. Whately viste med det hva som er i vente under den klassiske julekonserten i Vang kirke på lørdag, og hun uttalte selv at det å synge i sprengkulda ble en ny opplevelse.

Mange artister

- Jeg hadde nok ikke sett for meg at jeg skulle holde konsert utendørs i 20 minus, men det ble en veldig hyggelig opplevelse, fortalte hun. Per Sundnes loset publikummerne gjennom et meget tettpakket program, og det var mange som gjestet scenen i løpet av den snaue timen. Hamar janitsjarskoles aspiranter åpnet showet, og før konserten var over hadde vi blant annet fått se barnekoret Filiokus, Defrost Youth Choir og Collegium Vocale framføre julelåter på scenen. Den største overraskelsen var allikevel å høre Erik Byes barnebarn Marianne Bye Granheim synge. Hun er vinneren av Audition 2012, og står dermed på artistlisten under lørdagens begivenhet i Vang kirke.
- Det er utrolig gøy å få være med på disse arrangementene i Hamar, fortalte hun etter å ha sunget en sangene til sin svært kjente morfar. Selv om været var i kaldeste laget, holdt publikummerne seg varme med OL- floka og varm gløgg. Arrangørene hadde også strategisk plassert noen bålpanner rundt på Østre torg som man kunne varme seg rundt. Bålvarme, gløgg og fantastisk musikk gjorde sitt til å bidra til at torsdagens julekonsert ble en skikkelig godbit i adventstiden.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke