22. aug
Bestefar og Karen: - Har du husket å skrive ønskeliste da, Karen? Det er Odd-Herman Roel Børke og Maiken Brenno som besitter rollene.
FOTO: David William Øynes
 
Juleteater med Snekker Andersen i åtte kuldegrader
Jula sto i fare for Snekker Andersen og familien, i den nye versjonen av Alf Prøysens klassiker. Publikum nøt showet ute i vinterkvelden.

Publisert: 02.des.2017 10:14
Oppdatert: 08.des.2017 10:51

Da nissemor endelig var på plass etter å ha stått i fredagens strie bilkø, kunne vinterkledde folk ta plass på tribunen foran tunet på utescenen og entuasiastisk, men dempet i vottene, da teaterversjonen av Snekker Andersen og Julenissen hadde premiere 1. desember, ute i vinterkvelden.

Basert på filmen

Oppsetningen til Prøysenhusteaterets forestilling er basert på Fantefilms Snekker Andersen og Julenissen, som igjen er basert på Alf Prøysens klassiker, som mange har så kjær. Teateret bruker manuset til John Kåre Raake og er en meget så lik oppsetning.

Ole Helge Solbakken Sørum fra Veldre er sju år og sitter på en høyball ved en bålpanne, mens han venter på at teateret skal begynne.

-Jeg har sett filmen på kino og det var gøy. Jeg tror teaterforestillingen blir annerledes, fordi da er de ikke helt flate som på skjerm. Her er de ekte mennesker, forteller den unge pjokken. Han gleder seg til forestillingen.

Med en datter i stykket

Annika Benno fra Brøttum er på Snekker Andersen og Julenissen sammen med mannen sin Bjørn, og barnet Mathias (5).

-Jeg tror det blir stemningsfylt med den utescenen og spennende å se hvordan filmen blir i teaterform, sier hun.

Familien gleder seg til å se datteren sin, som spiller rollen som «Karen» i forestillingen.

-Vi har jo sett litt allerede, fordi datteren vår spiller i stykket, forteller Bjørn Benno stolt.

Yngstemann i familien, Mathias, tror det blir fint å se søsteren sin på scenen.

Innover der, bortover der

Publikumet på utetribunen var engasjerte i stykket. Folk lo, satt seg tett sammen for å holde varmen, og en liten usjenert jente i publikum sang høyt med til Prøysen over anlegget.

På scenen var det til- og med innslag av dans, i anledning teateroppsetningen. Det var det ikke i filmen, så der har Prøysenhusteateret tatt seg noen friheter.

Manuset Snekker Andersen og Julenissen er bygd på, er ganske forskjellig fra Alf Prøysens originalversjon. Konseptet er det samme, men det er lagt til en god del for å ha nok stoff til en spillefilm og en teateroppsetning. Likevel var det mye julestemning og et innpakka, fornøyd publikum, i åtte kalde utenfor Prøysenhuset.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke