22. aug
PUBLIKUM I EKSTASE: Det har vært hard rift om billettene til Kaizers-gjensynet.FOTO: Anders Grobstok Dalen
 
Kaizerlig besøk
Gassmasker, oljefat og rablende jærsk sendte publikum i ekstase under årets mest etterlengtede konsert på Hydranten.

Publisert: 29.mar.2012 00:20
Oppdatert: -

Norges keiserlige musikkelite entret scenen på Hydranten til stormende jubel. Det er over sju år siden forrige gang de beæret mjøsbyen med sitt nærvær, og de 450 billettene ble revet bort allerede i januar.

Kaizers blir omtalt som landets beste liveband, og spesielt organist Helge Rise er med på å sette det visuelle uttrykket. Han er i rollen sin under hele konserten, iført en gassmaske, med gamle stålamper på orgelet sitt og megafon til «Svarte Katter og Flosshatter». Sært, eksentrisk og råkult!

Rock er best på jærsk
Janove glødet i scenelyset, og rablet i veg på jærsk mens han klinket kubjeller og rister tamburinen sin.
Kaizers er særegent og originalt på en kommersiell måte. Folk kan låtene, men det er utfordrende å henge med i svingende når hele folkemengden stemmer i.

Konsertens første avdeling inneholdt mest fra nyutgivelsen «Violeta, Violeta II», og Janove testet grensene for hvor langt de kunne gå før massene ikke hang med i allsangen.
De tok heldigvis hintet fra det smått dabbende publikumet, og spurte «Vil dere høre noe gammelt?»
«Ja, takk. Det hadde kanskje ikke vært så dumt!» var det øredøvende svaret fra salen.

Ompa til noen dør
Fra dette punktet var publikum i ekstase.
Gledesskrik, jubel og allsang fylte det sprekkfulle lokalet. En mannlig publikummer kollapset på golvet, men kom heldigvis fort til bevissthet og gikk selv inn i ambulansen.

Listeknuser
Det kritikerroste albumet «Violeta, Violeta I» kom ut for et drøyt år siden, og ikke minst singelen «Hjerteknuser» ble en radiohit. Om bandet begynner å rimelig lei av å framføre nevnte nummer er uvisst, men Janove lot like godt publikum få ansvaret for nettopp denne låten.

Som samlet gruppe gikk de fram og bukket ved konsertens slutt, og som ekte gentlemen takket de for applausen med tre ekstranummer.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke