22. aug
STJERNEFEST: Hans Christian Medlien kunne koste på seg et smil i går da finansieringen av «Prøysenstjerna» ble presentert. Her sammen med stjernekomiteens Brit Skurdal Braastad og Erik Slaatsveen - og banksjefene Bjørn Skramstad (DNB) og Svein Åge Kjendl
 
Kakefest for stjerna
Ons­dag i for­ri­ge uke ring­te te­le­fo­nen hjem­me hos Hans Chris­ti­an Med­li­en to gan­ger. I lø­pet av halv­an­nen time var fi­nan­sie­rin­gen av «Prøysenstjerna» i or­den.

Publisert: 25.mar.2014 07:29
Oppdatert: -

MOELV
Ei stjerne, tre og en halv meter i diameter, plassert på en tjuesju meter høy stjernemast, skal vise vegen til Prøysen-land. En gave gitt av folket, var ideen til Hans Christian Medlien. «Vi samler inn en million før jul», kvitret han entusiastisk sent i november. Så enkelt var det ikke. 249.000,- har så langt kommet inn på kontoen, og Medlien hadde garantert for prosjektet - og kanskje begynte optimisten fra Næroset å bli litt svett i hendene ...? Måtte han sjøl ut med flere hundre tusen kroner ...?

Lettet kjerring

- Er du lettet nå?, spurte journalisten fra Lillehammer-avisa GD på gårsdagens pressekonferanse.
- Kjerringa er nok mer lettet enn meg, svarte Hans Christian Medlien.
249.000,- har kommet inn fra folket, en telefon fra Sparebanken Hedmark fortalte om 250.000,- - og en telefon fra Sparebankstiftelsen DNB fortalte om en presang på inntil 400.000,-
- Sparebankstiftelsens bidrag er «en krone for hver krone», inntil 400.000 kroner, fortalte Hans Christian Medlien i går.
Så langt har folket gitt nær en kvart million, noe som per dags dato betyr en kvart million fra Sparebankstifelsen DNB - men for hver nye krone som kommer inn, så bidrar altså stiftelsen med en ny krone - inntil 400.000,- Budsjettet for «Prøysenstjerna» anslås til «litt mer enn åtte hundre tusen, litt mindre enn ni hundre tusen» - og da er finansieringen nær «i boks».

«Stjerneskuddpriser»

- Pengene som blir «til overs» skal inn i fond, som skal brukes til å dele ut «Stjerneskudd-priser» - til kunstnere som er inspirert av Alf Prøysens arbeid - og som viser ekstra mot og fantasi, sier Hans Christian Medlien.
I går ble finansieringen feiret med «Prøysenstjerna»-kake, kaffe, initiativtaker Medlien, stjernekomiteen - og to banksjefer. Arbeidet med «Prøysenstjerna» er i gang. Den lages av Moelven Limtre, Ringsaker Industriservice, Molstad Modell og Form, Moelv Elektronikkservice - og kunstner for prosjektet er Linda Bakke. De som vil bidra til «Prøysenstjerna» og «Stjerneskuddfondet» finner vegen på prøysenhusets hjemmeside.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke