18. aug
Foto: Sigurd Arnekleiv Bækkelund
 
Kalvø begeistret i kulturhuset
Are Kalvø mante fram latterbrøl i kulturhuset - selv om forestillinga «Ein time av livet ditt du aldri får tilbake» også hadde alvorlige undertoner.

Publisert: 02.apr.2016 23:17
Oppdatert: 02.apr.2016 23:19

- Velkommen til forestilling, smilte en energisk Are Kalvø i det han inntok scenen lørdag kveld - før den folkekjære komikeren satte i gang forestillingen som blant annet sikret ham komiprisen i 2015.  

Tidsbruk og tragedie

Her får vi servert store spørsmål fra første stund: Hva vil vi se tilbake til når livet går mot slutten? Og hvordan kan man bli husket om hundre år? Utgangspunktet for Kalvøs forestilling er hva vi bruker livene våre på i hverdagen, med tidsklemme og prestasjonspress. 

Kalvø har publikum med seg fra første stund, mens han ironiserer over alt fra Ibsen-jubileum til gatekjøkken og platting. Men her er det noe mer enn vitser: Når han forteller om konas død,  får gjennomgangstemaet om tidsbruk og livsvisjoner en langt djupere dimensjon allerede fra starten av.

Return-intervju

Latterbrølene topper seg i det Kalvø parodierer Jens Stoltenberg og snakker om meningsløse oppfinnelser. Da får det passere at enkelte av vitsene har vært velbrukt også ved tidligere anledninger. Men hva han skal bruke tida si på, sliter Kalvø med å besvare:

- Jeg får vel  spørre den moralske vinneren av Stjernekamp, sier han, og inviterer Return-vokalist Knut Erik Østgård opp på scenen., til et humørfylt og morsomt sofaintervju.

Tre sanginnslag bidrar også til å gjøre forestillinga mer variert, fint akkompagnert av Ståle Sletner. Her viser Kalvø sitt store talent som tekstforfatter, med spreke rim som «Ten Sing og etnisk rensning». 

Best er nok likevel Kalvø når han snakker om snakker om savnet av sin avdøde kone. Her ingenting for alvorlig til å tulle med, men han makter å gi humoren dobbelt bunn.

Her ligger Kalvøs kanskje største styrke: Selv om han er lett og ledig på scenen, beholder forestillinga alltid en alvorlig og tankevekkende undertone - uten at det blir høytidelig. Etter endt forestilling sitter man igjen med perspektiver utover hverdagslige gjøremål. Slik kan man gå ut igjen tankefull - men med et smil om munnen. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke