24. aug
Tjuvholmen: Folk møtte opp i hopetall til Toto, til tross for usikkert vær.Foto: Fredrik Olastuen
 
Kamp om artistene
Må arrangører som Tømmerstock og Tjuvholmen sitte på gjerdet og vente med å booke artister til Hamar kommune har bestemt seg for hvilken dato de skal ha Stortorget-konserten?

Publisert: 17.aug.2017 06:26
Oppdatert: 17.aug.2017 08:11

Problemstillingen ble reist av Rune Myhren i Tømmerstock-festivalen i gårsdagens HA.

– Slik det er nå, må vi bare sitte og vente på hva de bestemmer seg for i Hamar, uttalte Rune Myhren.

Så hvordan kan arrangørene samarbeide bedre om de viktigste datoene? Det vil ikke være noen enkel oppgave, mener Hamars kultursjef Morten Midtlien.

Utfordring

– Det er et utgangspunkt for oss at vi skal unngå perioden for de faste festivalene som AnJazz, sier Midtlien.

– Men når vi driver booking, er det umulig å begrense seg på forhånd til en enkelt dato.

– Vi er i dialog med mange undervegs. Og når vi nærmer oss å lande en avtale, prøver vi å signalisere det til andre arrangører så tidlig vi kan. Men det er klart det er en utfordring å få det til.

Den aktuelle perioden for konsertene på Stortorget, er enten de siste ukene før fellesferien i juli, eller de første ukene etter den, sier Midtlien.

Tjuvholmen

På Tjuvholmen Arena var det i år ett stort musikkarrangement med Toto, i stedet for en festival over to-tre dager. Terje Åsvestad mener det er rett veg å gå.

– Det viste seg vanskelig å fylle opp da vi hadde tre dagers festival, sier han.

Til neste år har Tjuvholmen som mål å øke ytterligere oppslutningen om hovedarrangementet. Men Terje Åsvestad antyder at de har som mål å holde fast ved en dato tidlig i august.

– Men det spørs jo hvem som er på vegen, og når. Og vi kan ikke vente på å booke til andre har bestemt seg. Hvis det åpner seg muligheten for å få tak i den artisten vi ønsker, må vi bare gripe den.

Fantastisk

Uansett hvordan kampen om artistene arter seg, så er 70.000-80.000 besøkende på de store arrangementene i regionen et fantastisk tall, sier kultursjef Morten Midtlien. – Målsettingen er å være med på å vise fram byen. Og vi mener jo at dette er viktig for å løfte hele regionen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke