17. aug
For­nøy­de vin­ne­re: Sara Ka­ta­ri­na Bøe Daae, Emma Ma­thea Børsting Andersson og Sil­je Fug­le­berg var godt for­nøy­de med sin egen inn­sats i årets skri­ve­kon­kur­ran­se.
 
Kamp om seieren i årets konkurranse
-Det var vanskelig å rangere årets deltakere i skrivekonkurransen, sier Jens Haugan.

Publisert: 23.apr.2018 12:23
Oppdatert: 23.apr.2018 12:34

Årets skrivekonkurranse i regi av Høgskolen i Innlandet i samarbeid med Gravdahl, Hamar dialekt- og mållag og Hamar Arbeiderblad hadde temaet «reiseminne». Konkurransen gjaldt for elever på videregående skole, og i år var det Sara Katarina Bøe Daae som går på Stange videregående skole som vant førstepremien.

– Dette var veldig gøy synes jeg, sier Sara til HA etter at hun mottok sitt diplom på Gravdahl i Hamar fredag ettermiddag.

-Hva var det som motiverte deg til å delta i konkurransen?

– Jeg synes det er gøy å skrive sånn generelt, og så er det jo gøy når man kan ha muligheten til å vinne en premie, sier hun.

BASERT PÅ VIRKELIGHETEN

To av tekstene inne på topp tre har røtter i virkeligheten.

– Jeg skriver mye dagbok, så for å skrive denne teksten bladde jeg opp i dagboka mi, så skrev jeg en tekst ut ifra det, sier Silje Fugleberg. Hun går på Hamar katedralskole og kom på tredjeplass i skrivekonkurransen. Vinnerteksten er også basert på virkelige hendelser.

– Det er en tekst som skjedde forrige sommer, det er en sann historie. Det var noe som satt ferskt i minne. Det er noe jeg husker og noe som traff meg litt, sier Sara Katarina Bøe Daae.

Skrev sitt første kåseri

Andreplassen i skrivekonkurransen var det Emma Mathea Børsting Andersson fra Stange videregående skole som fikk.

– Du har skrevet et kåseri. Hva var det som fikk deg til å skrive det?

– Jeg har ikke lest så mange kåserier før, men vi lærte om det på skolen. Det virka som noe jeg kunne like å gjøre, så da var det gøy å prøve det ut, sier Emma.

Juryen besto av Jens Haugan, Vigdis Haldisdatter og Anne Ekornholmen.

– Det var moro å lese. Det var ikke lett å rangere tekstene, sa Jens Haugan til de tre vinnerne på Gravdahl fredag ettermiddag. Vinnerne fikk hvert sitt diplom, og mange foreldre var også med på seansen. Skrivekonkurransen mottok i år sju forskjellige bidrag, og dette var niende året at konkurransen ble arrangert. Årets tema ble valgt på bakgrunn av at Åsmund Olavsson Vinje ble født for 200 år siden. Han er blant annet kjent for sine reiseskildringer i «Ferdaminne».

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke