19. aug
 
Kampsport og sang med Stange-ungdommen
Talentene imponerte under det som ble en meget variert, energisk og underholdende lokalmønstring i Ottestad Ungdomshus.

Publisert: 13.feb.2016 19:35
Oppdatert: 13.feb.2016 19:35

Tae Kwon Do, pop, heavy metal, klassisk musikk og visesang var noe av det som preget scene-programmet under årets UKM i Ottestad Ungdomshus. 

– Jeg var så nervøs. Det var så skummelt, og jeg holdt på å gråte før jeg gikk på scenen, sier en lettet Hanna Nordhagen (14) etter kveldens scenebidrag. Hun synger i band sammen med kompisene Stian Salvesen Moen (14), Bård Larsen Johansen (14), Benjamin Nordseng (14) og Adrian Rønning (14), og Nordhagen forteller at lørdagens opptreden var hennes aller første erfaring på en scene foran publikum

I kunstavdelingen hadde ungdommene sørget for å fylle to vegger med en rekke bidrag, og det var liten tvil om at juryen hadde en vanskelig nesten umulig jobb når de skulle velge ut vinnerbidragene. 

Martin Broen Åsen (13) var på plass som UKM-deltaker for første gang, og debutanten imponerte med både foto-egenskaper og designteft. Han stilte med egendesignede og velfungerende maskiner laget av teknisk lego og fotografier som sine bidrag til utstillingen.

– Det er gøy å være med på UKM. Jeg viste ikke helt om jeg ville være med, men til slutt ble jeg overbevist av de andre.

– Målet med dagen er å få vist fram det jeg har laget, sier han. Broen Åsen kunne smile enda bredere etter å ha hørt juryens konklusjon. Han var nemlig blant de utvalgte utstillerne som nå skal videre til fylkesmønstringen som i år arrangere i Odalen, på Sand. Blant utstillerne valgte juryen også ut Even E. Nybakken med bildet "Game of Thrones", Thea Karlsen med "Opprørt hav" og Alvilde Kippersund med "Tristess og hentesveis".

Scenebidragene som gikk videre til fylkesmønstringen var Tina Harildstad (15) og Michelle Smerud (15) på piano, Trygve  Liahagen (14), Ailisha Kaiya Olsen og gjengen fra Ottestad metall og kubikk. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke