24. aug
 
Kan feire 10 år i eget teaterhus
Kjersti Gullvåg

Publisert: 19.sep.2017 20:38
Oppdatert: 19.sep.2017 20:48

– Det villeste er vel at vi gjorde dette i det hele tatt, at vi tok over Hamar Teater, sier teatersjef Inga Live Kippersund, når HA ber om høydepunkter fra de siste 10 åra.

– Men det var en naturlig veg å gå, vi hadde turnert så mye i området, og visste at vi hadde støtte rundt oss. Så gjorde vi en avtale med kommunen om å bruke loftet, og ÅT oss innover i huset.

De siste åra har gjengen fylt bygget med forestillinger, konserter, festivaler, operasalonger, barne– og ungdomsteater, gjestespill, jazzklubb og mye mer.

– En klassisk berg-og-dal-bane har det vært. Og jeg er sjukt stolt av hva vi har fått til. Huset er magisk, eller, ubeskjedent nok vil jeg si at Kompaniet og alle de andre som befolker dette huset til enhver tid, er det som gjør det magisk, sier Inga.

høy- og lavpunkt

– Et høydepunkt var «Askepott», da vi lagde romjulsteater for første gang, og måtte sende hjem folk fordi salen var stappfull. Da tenkte jeg; «hæ? er vi DER?». Og årets fotballkomedie har blitt fantastisk morsom, med et utrolig artig manus av Jonas Kippersund.

– Og så har det vært noen ganger hvor vi har lurt på om vi har lagd ting som treffer noen andre enn oss selv. Men vi står alltid inne for det vi gjør.

liten tid til å feire

Videre i høst vil jubileet bli markert med bl.a. familiedag i oktober. Men det blir liten tid til å feire seg selv.

– Neste år blir «Turnékompaniet» 30 år, så vi sparer litt til da også. Og så er det er jo alltid fest på teateret!

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
Jack og bønnestengelen: Trine Nyhus Lørum og Jonas Jeremiassen Tomter .Foto: Simen Skari
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke