25. aug
Fra nord: Kari Bremnes fra Lofoten er på turné og har to utsolgte konserter i Kirsten Flagstad-salen.
 
Kari & Co låt bra
Det var en meningsfylt, vakker, sart og litt ensformig opptreden som Kari Bremnes leverte i Kulturhuset.

Publisert: 14.nov.2017 22:29
Oppdatert: 14.nov.2017 22:34

Kari Bremnes og bandet kom inn i den stappfulle Kirsten Flagstad-salen til stor applaus. Bremnes sa noen velvalgte, dype ord og startet konserten, som skulle bli en affære med betydningsfulle tekster, melankoli, sarthet, personlighet og en del ensformighet. Akk ja, ensformigheten hadde da iallfall kvalitet over seg.

Et romslig lydbilde

I en romslig sal med mange plasser, var det stappfullt av publikummere. På scenen sto besetningen spredt, med spotlighter i fjeset og et oppsett som passet Kari Bremnes og bandets lydbilde, som var romslig, luftig og rytmisk. Den mekaniske takten og det samspilte, presise bandet, gjorde grunnlaget for Kari Bremnes solid.

Sangerinnen og låtskriveren la seg over lyden med finesse og flyt. Det er mye godt å si om både Bremnes og hennes musikere. Bassisten spilte kule riff, som groova godt. Trosmissen var så presis at man kunne mistenke ham for å være en robot, mannen bak tangentene mestret å ha flere jern i ilden og gitaristen var helt klart på toppen av den dynamiske spenningskurven med sin gitarsolo mot slutten av konserten. Soloen var ensom og mystisk i starten.

Etterpå tok den seg opp i en veldig tilfredsstillende oppbygning, før frigjøringen av den skrikende gitarens sang. Ellers var låtene ganske repetitive og flate, uten særlig spenning i musikken. Spenningen lå heller i ordene.

Kommentarer

Kari Bremnes ga ofte innblikk i sin lyrikks bakgrunnshistorier og betydning. Hun kom med relevante kommentarer som farget låtene, uten å bruke for mye farger. Det var en fin balanse av forfatterens tanker om verket og muligheter for egne tolkninger.

Den låta som kanskje fikk mest personlighet og dybde, var sangen «Rim sin stemme». Bremnes innledet sangen med en historie om sin Palestinske venn og kollega, artisten Rim, som hun har samarbeidet med og som nå ikke kan synge mer på grunn av kreftbehandling. Det var en sterk sang og musikkopplevelse. Den dramatiske teksten fikk frysningene til å krype nedover ryggen.

Teknisk og stemningsfylt

Lyden i Kulturhuset var klar og varm. Teknikeren bak spakene la til rette for et stabilt lydbilde, med plass til både instrumenter og vokal. Lysshowet var stemningsfylt og grafikken bak Bremnes og bandet var hypnotiserende, tilpasset og krydrende.

Det stemte og låt godt, da Kari Bremnes spilte i Kulturhuset.

Terningkast: 5

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke