24. aug
 
Karpe Diem sørget for ville tilstander
Over 900 elleville publikummere sørget for herlig stemning i Kirsten Flagstad-salen da rapduoen Karpe Diem entret Hamar-scenen.

Publisert: 18.mar.2016 23:45
Oppdatert: 19.mar.2016 08:04

Aldri har det vært så mange mennesker i Kirsten Flagstad-salen på én og samme tid. Godt over 900 mennesker sørget for vill stemning da Karpe Diem serverte en alle tiders hitparade fredag kveld. 

- Dette var, som alltid, veldig bra, stråler Berit Furuheim Nergård etter fredagens energiske Karpe Diem-forestilling. Hun hadde tatt turen fra Rena sammen med sin faste konsertpartner Therese Granlund Haugen, og begge var i fyr og flamme etter vel overstått konsert. Venninnene er klare på at Karpe Diem hadde levert til opp til forventningene på alle mulige måter. 

- De spilte veldig mange gode låter. Det var helt vilt gjennom hele konserten. "Toyota'n til Magdi" tar helt fullstendig av, sier Granlund Haugen fornøyd.

Fredagens konsert står som en del av kulturhusets Vi vil ha mer-prosjekt. Det var nemlig publikum selv som hadde stemt fram gjengen i Karpe Diem blant landets artister, og de frammøtte takket for tilliten med fullt hus, ville hyl og herlig stemning. 

Dekorert band

Rapgruppen Karpe Diem ble etablert i 200, og består av Oslo-musikerne Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel. Duoen debuterte i 2004 med EP-en «Glasskår», før de senere slapp «Rett fra hjertet» som sin første fullengder i 2006. Magdi og Chirag fulgte opp med albumet «Fire vegger» i 2008. I 2010 mottok Karpe Diem som første rapgruppe den gjeveste spellemannsprisen årets spellemenn for albumet «Aldri solgt en løgn».

Gruppen vant en ny spellemannspris, denne gangen i kategorien pop, for albumet «Kors på halsen, ti kniver i hjertet, mor og far i døden» i 2012.

Med en sylskarp penn, gjerne rettet mot landets lovgivende statsmakt, har Karpe Diem dessuten markert seg spesielt som dyktige tekstforfattere, og høsten 2015 lanserte de sitt nyeste prosjekt «Heisann, Montebello». De vant nylig en ny spellemannpris i klassen årets musikkvideo for låta «Hvite menn som pusher 50».

Bandet står bak en rekke kjente låter, og under fredagens konsert fikk publikum servert moderne slagere som "Påfugl", "Jens", "Spis din syvende sans" og "Her" i tillegg til helt nye låter som "Lett å være rebell i kjellerleiligheten din", "Au pair" og "Hus/hotell/slott brenner".

- Vi så Karpe Diem spille på Rena for 11 år siden, og siden har vi vært fullstendig frelst. Vi har vært på mange konserter, og kveldens konsert var absolutt blant de bedre, smiler Therese Granlund Haugen.

- Dette var rett og slett en helt fantastisk kveld, slår Berit Furuheim Nergård fast. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke