22. aug
KARPE: Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel i rapduoen Karpe.
FOTO: Michael Ray Angeles
 
Karpe til kulturhus-festival
I 2019 fyller Kulturhuset i Hamar fem år. Fire festivaldager i mars avsluttes av konsert med Karpe.

Publisert: 20.nov.2018 17:12
Oppdatert: 20.nov.2018 17:12

Hamar kulturhus fyller i 2019 fem år, noe som markeres av en fire dagers festival fra 14. til 17. mars. I en pressemelding sier kulturhusleder Terje Gloppen at festivalen både skal se framover så vel som å gi et tilbakeblikk på Kulturhusets historie.

- Vi ønsker å gjøre denne festivalen til et lite tilbakeblikk på hva kulturhuset har blitt i løpet av de fem årene vi har eksistert, sier Gloppen, og legger til:

- I tillegg prøver vi å se framover og gi publikum en smak av hvordan vi tenker oss at huset skal programmeres i årene vi har foran oss.  Vi arbeider stadig for å knekke kodene for å tilfredsstille et stadig mer krevende publikum.

Karpe kommer til Kulturhuset

I pressemeldingen gis det også et første innblikk i hvilke artister som kommer til våren. Første gruppe som lanseres er Karpe, tidligere kjent som Karpe Diem.

Hiphop-duoen, som består av Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid og Chirag Rashmikant Patel, har de siste årene jobbet med et prosjekt kalt «Heisann Motebello», som ble avsluttet med lanseringen av konsertfilmen «Adjø Montebello» før jul i fjor.

Når Karpe kommer til Hamar søndag den 17. mars er det ifølge pressemeldingen «noe helt annet» enn Heisann Montebello som står på planen, uten at det røpes hva publikum har i vente.

Programansvarlig Mocci Ryen i Hamar kulturhus beskriver vårens 5 års-jubileum slik:

- I løpet av 4 festivaldager ønsker vi å overraske, begeistre, berøre og inkludere! Å avslutte med Karpe siste dag oppsummerer vel kanskje det vi ønsker Kulturhuset skal stå for også i fremtiden, sier Ryen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke