26. aug
Regissør: Johan Granerud fra Hamar har regissert kortfilmen «Vann», som nå er nominert til Amandusprisen.
 
Kaster seg ut i det
Johan Granerud fra Hamar er tidligere elev på dramalinja ved Stange Videregående skole. Nå er han nominert til en av prisene på den gjeve Amandusfestivalen.

Publisert: 06.mar.2017 21:30
Oppdatert: 07.mar.2017 06:36

Johan Granerud har fri fra Danvik folkehøgskole, hvor han studerer på spill og teknikklinja. Han sitter i en fargerik gyngestol innerst i et kafélokale, og forteller om den Amandus-nominerte kortfilmen «Vann», som den 20 år gamle gutten har regissert. Johan Granerud beskriver seg selv, ydmykt.

- Jeg er kreativ, og liker å tenke annerledes. Det gjenspeiler seg forhåpentligvis i arbeidet jeg gjør. Jeg har mange ideer, og liker å kaste meg ut i ting, sier han

filmfestival

Amandusfestivalen er Norges største filmfestival for ungdom og studenter. På festivalen er det kurs, filmvisninger, seminarer, og prisutdelinger. Amandusfestivalen ble holdt for første gang i 1987, og har siden blitt holdt hvert år i Lillehammer.

-Jeg hadde faktisk ikke hørt om Amandusprisen før jeg begynte på Danvik folkehøyskole, sier Johan Granerud. – Jeg tenkte «hey, jeg skal lage en film og delta i konkurransen».

uttrykker følelser

Selve handlingen i «Vann» er basert på en gutt som skal bade for første gang på 6–7 år. Han har traumatiske opplevelser med vann. Filmen er en slags situasjonsfilm der du følger en persons relasjon til et objekt. Hele filmen utspiller seg teknisk sett på ett minutt, men den er dratt ut til ca. ti minutter, fordi vi får se fortiden hans.

– Vi ville uttrykke en traumatiserende følelse i filmen. Å være redd for noe, og følelsen av å overvinne frykten. Det er en psykisk film, med et vendepunkt, sier Granerud.

Han forteller at familien i kortfilmen bor i et veldig fint hus, og ting ser estetisk riktig ut. Men faren har drikkeproblemer, og det er mange vanskeligheter bak fasaden til hovedpersonen.

- Filmen har fokus på individet, og er absolutt ikke samfunnskritisk. Selv om jeg gjerne skulle likt å lage noe samfunnskritisk.

Spennende framtid

Johan Granerud forteller at det er mange andre gode bidrag til Amandusprisen i år, og at det blir spennende å se hvordan premieutdelingen går. Han skal uansett fortsette å lage film, og har allerede planene for neste prosjekt klare. Den unge filmskaperen og skuespilleren røper at neste prosjekt, skal skytes på gammeldags 8mm film.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke