25. aug
KIRKEKLAR: Pop- og folkemusiker Ingebjørg Bratland fra Vinje i Telemark holder konsert i sammen med Espen Lind i Vang kirke søndag kveld. Her fra en konsert i Oslo Spektrum.
 
Katedralen fylles
Fem hundre plasser er allerede opptatt. – Her blir det mye folk, sier Espen Solheim Røhne, som har hentet stjerneparet Ingebjørg Bratland og Espen Lind til Vang kirke.

Publisert: 12.okt.2018 21:17
Oppdatert: 12.okt.2018 21:21

Det er lagt ut til sammen 750 billetter. Starten på turneen «Til Alle Tider – Ny musikk til gamle salmer», rundt til femten av Norges kjente kirker, har vært en suksess.

Duoen har allerede imponert i Bergen, Stavanger og i Kristiansand. Lørdag kveld er det fullsatt i Nidarosdomen, før Bratland/Lind kommer for å opptre i Hedmarkskatedralen.

«Tusen takk for i går, Bergen! Fytti, så moro det var!», skriver Ingebjørg Bratland, fra hun var liten omtalt som vidunderbarn, på sine hjemmesider.

To smakebiter er allerede lagt ut på nettet, «Nærmere deg, min Gud» og «Opna deg, hjarte!», og det er lett å forstå at folket liker hva de opplever i kirkene.

Inderlig

Det har gått sju år siden Espen Lind leverte bestillingsprosjektet til Olavsfestdagene i Trondheim.

«Nå fyller han kirkerommet med salmesang så inderlig og følelsesfylt at det skal mye til for å holde tårene tilbake på benkeradene», het det i Vårt Lands anmeldelse den gang.

– Vi har alltid tenkt på å hente fram prosjektet igjen. Nå passet det, sier Espen Lind.

Det ble aldri gjort noe opptak av framføringen under Olavfestdagene i 2011. Nå gjenskapes øyeblikket, i kirke etter kirke i Norge – og det hele skal etter planen avsluttes i Espen Linds hjemby, Tromsø, hvor to konserter allerede er solgt ut.

Favoritt

– Mottakelsen har vært over all forventning, forteller Espen Lind om de første konsertene.

Han er blitt 47 år, nå Espen Lind, som har tatt plass på den internasjonale stjernehimmelen, både som artist, men også som låtskriver og produsent. Til Vang kirke kommer han for første gang, og entusiastiske digitale løpssedler skaper store forventninger.

– Har du selv en favoritt av hva dere framfører?

– Ja, jeg har vel egentlig det. En salme skrevet under første verdenskrig, «Kom, Jesus, lys din fred på jord», av presten og salmedikteren Ivar Birkeland Aartun. Teksten handler om at mennesket nå har gått seg vill og at det er så mye hat, og at håpet er at mennesket igjen finner vegen hjem. Når jeg hører teksten, så tenker jeg alltid at denne er mer relevant enn på lenge, lenge. Dessverre.

Til Vang kirke søndag kveld kommer også musikerne Torjus Vierli (tangenter) og Haldor Røyne (strengeinstrumenter).

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
STJERNEBESØK: Espen Lind, internasjonal stor, en av Norges stjerner, kommer til Vang kirke prosjektet «Til Alle Tider – ny musikk til gamle salmer».
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke