22. aug
KLARINETT: Kristin Lehne spilte «La ci darem la mano», med klar og ren klang.
 
Kick-off på hjemmebane i Ringsaker
Med Ringsaker kirke nydelig lyssatt i blått, ble det en meget stemningsfullt kick-off for den Klassiske Julekonserten.

Publisert: 02.des.2011 07:30
Oppdatert: -

Med Ringsaker kirke nydelig lyssatt i blått, ble det en meget stemningsfullt kick-off for den Klassiske Julekonserten.
Det er andre gangen at søskenparet Mari Silje og Håkon Samuelsen holder konsert i Ringsaker kirke, hvor de har med unge utøvere fra Ringsaker kulturskole. Kombinasjonen av profesjonelle utøvere og unge musikere i startfasen er spennende. Særlig for de unge!
- Det var litt stort, sier Yngvild Bjørdal (16 år) etter konserten. Så retter hun seg selv. - Det var meget gøy, og jeg har øvd ekstra mye, sier hun.
At det er veldig stort å kunne spille med så rutinerte musikere er uten tvil. Signe Otervik (14 år) opplyser at de fleste deltakere var med i fjor også.
- Det er kjempeartig! sier hun. - Det låter så enormt bra når vi spiller sammen med TrondheimSolistene. Både hun og Marie N. Hansen får lyst til å spille mer fiolin. Men at det blir en heltidsgeskjeft tror de ikke noe særlig på, selv om opplevelsen gir en kjempekick, som Signe sier. - Vi får tilbakemelding fra de proffe at det gikk så bra, sier hun. Det er klart at alle får dermed et løft.
Delina N. Johansen (11 år) spiller cello, og var også med i fjor. - Det gikk veldig bra i år, sier hun. Hun var ikke noe nervøs, selv om de fant ut på generalprøven at orkesteret hadde øvd inn en annen versjon av Corellis Julekonserten enn kulturskoleelevene hadde gjort. Det var det ingen som kunne høre.
Det var ikke bare strykere som fikk opptre. Konserten ble satt i gang av Hanna E. Leinebø Ekre, mutters alene fra galleriet. Her sang hun Mitt hjerte alltid vanker på en meget flott og innlevd måte; folketoner med fine trillere.
- Jeg var litt nervøs i starten, men så gikk det veldig bra, sier hun. Hele fire vers framførte hun rolig og meget vakkert.
Den første avdelingen var forbeholdt kulturskoleelevene, med blant annet firehendig Grieg med Hanna Storlien og Jonas Boym Flaten, i en kraftfull versjon. Ni blåsere fikk æren av å spille med Tine Thing Helseth, i Vinteren fra Vivaldis Årstidene.
Vinneren av talentkonkurranse 2011 Maren Myrvold sang en uredd og egen versjon av Laschia ch'io pianga, og selv om sangen var med i fjor, gjorde Maren den til sin egen, slik at det ble en helt ny opplevelse. Med et imponerende volum gjorde hun seg prisen verdig. Amalie Kongssund Myklebust vant pub-likumsprisen, og sammen med Roger Andreassen på orgel laget hun en mer stillferdig stemning med hennes framføring av Silent Night.
Slutten var forbehold initiativtakerne, som etterlot seg et meget stolt Ringsakerpublikum. Det ble samtidsmusikk med finske Arvo Pärt, og Mari Silje Samuelsens temperament ser ut til å stige med årene. Samtidig klarer hun å levere så kompakt og intens og var i den spennende satsen Fratres.
Finalen gjorde hun sammen med Håkon Samuelsen, i Piazollas Vinter i Buenos Aires. Spanske toner førte til intensitet, mens Håkons rolle var å smidig roe det hele ned. En vellykket avslutning på en vakker konsert.
Med: Mari Silje Samuelsen, Håkon Samuelsen, elever fra Ringsaker kulturskole, TrondheimSolistene, Tine Thing Helseth, Amalie Kongssund Myklebust, Maren Myrvold.
Sted: Ringsaker kirke
Publikum: fullt
Omtalt av: Paula Bjertnes
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke