23. aug
 
Strømbrudd stoppet Kim Larsen
Kim Larsen og resten av bandet var i gang med sluttspurten av lørdagens konsert da lyden fra scenen plutselig ble borte.

Publisert: 25.jul.2015 23:52
Oppdatert: 27.jul.2015 09:25

Kim Larsen & Kjukken var inne i konsertens sluttfase da lyden plutselig ble borte. Det steg røyk ved siden av scenen, og etter en liten stund forlot den velkjente dansken og resten av musikerne scene. Ved midnatt kunne man observere mange bløte publikummere vandrende vekk fra Tjuvholmen. Ettersom lyden ble borte mistet også arrangørene muligheten til å informere publikum om akkurat hva som hadde skjedd. 

Søndag formiddag var arrangørene i full gang med å finne ut akkurat hva som gikk feil. Styremedlem i arrangementskomiteen, Remo Andre Martinsen, forteller at de fremdeles ikke sitter med fasit på hvorfor lyden ble borte. 

- Nå har vi tre elektrikere som jobber på spreng for å finne ut hvor feilen ligger. Det eneste vi vet er at det gikk strøm i fordelingsskapet, og at feilen ligger et sted mellom fordelingsskapet og scenen, sier Martinsen. Han forteller samtidig at det ikke er fuktighet, som følge av gårsdagens regnvær, som var grunnen til at lyden ble borte.

- Vi var forberedt på regnvær, sier han. Martinsen forteller samtidig at arrangørene i Tjuvholmen Arena hadde hentet inn ekstern profesjonell hjelp for å bidra med teknikken. 

- Vi kommer med en god redegjørelse når vi vet akkurat hva som har skjedd. 

- Vi har lyst til å takke publikum for tålmodigheten, og vi beklager at vi ikke hadde lyd til å gi informasjon til alle som var tilstede. Vi er fryktelig imponert over måten de taklet situasjonen på, og vi håper virkelig at folk føler at de har fått valuta for pengene, sier han og legger til:

- Kim Larsen fikk heldigvis mulighet til å spille nesten hele konserten for lyden ble borte. Det kunne vært langt verre.

Martinsen forteller at kveldens hovedperson var skuffet over å ikke kunne fullføre spillejobben på en god måte.

- Kim Larsen fortalte at han var veldig imponert over publikum, og at han mer enn gjerne kommer tilbake til Hamar, sier Martinsen.

Ikke noe Spinnvill

Øivind "Elg" Elgenes og Ørnulf Snortheim hadde allerede sørget for at stemningen var god blant de i underkant av 3.000 menneskene på Tjuvholmen, men det var først da danske Kim Larsen gikk på scenen det tok helt av ute på sletta. Bandet Spinnvill skulle etter planen gå på scenen etter Kim Larsen og Kjukken. 

- Vi må også beklage til Spinnvill for at de ikke fikk mulighet til å spille, men vi vet at de er klare for å komme tilbake ved første anledning, sier Remo Andre Martinsen. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke