24. aug
TREKKER FOLK: Kongens Nei med Jesper Christensen og Anders Baasmo Christiansen løfter kinosalget. Her et glimt fra innspillingen på Elverum stasjon. Foto: Trond Lillebo
 
Kinosjef på rekordjakt
Kinosjef Espen Jørgensen solgte 185.142 billetter i 2009. Han har allerede passert 170.000 solgte billetter i år, og det er to gode kinomåneder igjen.

Publisert: 02.nov.2016 08:34
Oppdatert: 02.nov.2016 15:33

- Med både «Kongens Nei» og «Børning 2» for fulle hus gjennom hele oktober blir det bra tall. 30.000 besøkende er det dobbelte av en litt over gjennomsnittet god måned på Hamar kino, oppsummerer kinosjef Jørgensen.

Han skriver også i sin pressemelding:

- Film relatert til Innlandet er populært, noe topplistene bærer bud om: første, andre, tredje og sjetteplass på årets liste er innlandsfilm.

Han viser til «Kongens Nei», «Børning 2», «Birkebeinerne» og «Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa». Den siste hadde for øvrig premiere i romjula i 2015, og fjorårstallene er naturlig nok ikke regnet med i årets statistikk.

Snekker Andersen

Og som ikke dette er nok film knyttet til Innlandet, så er det allerede lørdag, under «Den store kinodagen», førpremiere på «Snekker Andersen og Julenissen» - basert på Prøysens klassiker – og med Anders Baasmo Christiansen som selveste Julenissen.

Ikke så rart kinosjefen sitter høyt i stolen.

«Kongens Nei» toppet Hamar kinos liste over billettsalg i åpningshelga (i nyere tid), og nå er denne filmen også nær å sette en ny rekord i Hamar. Med 18.746 solgte billetter er «Kongens Nei» svært nær å vippe bestselgerne «Max Manus» (2008) 19.434 solgte billetter og «Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa» (2013) 20.259 solgte billetter vekk fra pallen når det gjelder billettsalg ved Hamar kino.

Hamars beste kinoår? Antagelig 1972 med 289.761 solgte billetter; med «Gudfaren», «Norske byggeklosser», «Frenzy», «Picnic med døden», «Olsenbanden», «Tarzan» og «Deep Throat».

Kinodagen

Lørdag er det igjen klart for «Den store kinodagen». På Hamar kino skal det vises film hele døgnet, og billettene selges til halv pris. I tillegg til film arrangeres også forskjellige aktiviteter knyttet til kinofilm, og det blir servering av boller og kaffe.

Første visning er natt til lørdag, klokka 00.01, med ekstra billige nattbilletter.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke