24. okt
 
Kinosjefen håper på «Baasmo-effekten»
Kinosjef Espen Jørgensen liker godt hva han kaller «Baasmo-effekten». Filmer med byens skuespillerstjerne på plakaten selger ekstra godt på Hamar kino.

Publisert: 04.nov.2015 11:52
Oppdatert: 04.nov.2015 11:59

Et eksempel er en film som «Børning» som sendte Hamar kino opp fra 15. plass, som er kinoens normalplassering på landsrankingen, til en sjetteplass. Det samme skjedde med filmen «Staying Alive».

Et lite unntak fra denne «Baasmo-effekten» var skrekkfilmen «Villmark 2», som hadde premiere nå i høst, og det overrasket kinosjefen litt:

– Jeg har lurt litt på dette med «Villmark 2», og tror kanskje at «Baasmo-effekten» ikke er så sterk når det gjelder ungdomsfilmer.

– Og hva tenker du om ukas premiere på thrilleren «Hevn» med Anders Baasmo Christiansen i en av rollene?

– Jeg håper jo, og tror det er en bedre sjanse for at «Baasmo-effekten» slår inn der, sier Espen Jørgensen.

Sterk sesong

Sjefen for Hamar kino koser seg fortsatt med gode tall i 2015. Han skriver i en pressemelding: «Det gode kinoåret 2015 fortsetter! Sammenlignet med samme måned i fjor, økte besøket i oktober med 22 prosent. Økningen for året totalt, altså de ti første månedene, er nærmest 16 prosent.»

«James Bond: Spectre» fikk en kanonåpning med 178.000 solgte billetter på landsbasis i åpningshelgen. På Hamar kino ble det solgt flere enn to tusen billetter på to dager, noe som løftet filmen nesten til topps for oktober-statistikken totalt.

– Fantastisk

Fredag er det klart for «Hevn», en thriller etter Ingvar Ambjørnsens roman «Dukken i taket». «Rebekka» kommer til et hotell på Vestlandet, hun seiler under falskt flagg, sier hun er reporter for et magasin, men kommer for å hevne søsteren. Anders Baasmo Christiansen har en birolle, han driver baren på hotellet – og han følger naturlig med på hva som skjer i bygda.

– Stedet er helt sykt nydelig, det er fantastiske omgivelser, sier han om Hotel Mundal i Fjærland – og om hun som har hovedrollen, Siren Jørgensen, sier han: – Jeg har gått sammen med henne på Romerike folkehøgskole og på Teaterhøgskolen – og jeg har vel bare ventet på at hun skulle kle en hovedolle.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke