23. aug
Synger jula inn med Contrazt: Gro Anita Johansen (bakerst til høyre) og mellomtrinnet ved Breidablikk skole er godt i gang med øvelsen til julekonserten i Romedal kirke 3. desember.
 
Kirke-debut for Contrazt
De har fått forespørsler om å holde dansebandgudstjenester før, men har måttet takke nei. I desember inntar Contrazt for første gang kirkerommet, og inviterer til julekonsert med Breidablikk skolekor og Ilseng Sangforening.

Publisert: 27.nov.2017 06:40
Oppdatert: 27.nov.2017 06:49

Bandet har tidligere gitt ut juleplata «Jul med Contrazt» (2013), hvor de tolket både gamle klassikere og et knippe egne julelåter. Ifølge vokalist Gro Anita Johansen (som i 2016 giftet seg med Contrazt-låtskriver, gitarist og medvokalist Leif Dybendal) har materialet på den blitt lite brukt.

Johansen dirigerer både koret ved barneskolen Breidablikk og blandakoret Ilseng Sangforening.

– Det blir et vidt spenn på konserten. Det er det vi er aller mest opptatt av, sier Johansen, og forteller at elevene på mellomtrinnet jobber hardt med innøvingen av jule-repertoaret.

– Jeg vet at de øver hjemme og i friminuttene på skolen. De er veldig ivrige, og har tatt saken på alvor.

SP-Trygve holder tale

I tillegg til danseband og korsang kommer en danseband-kollega fra Ingemars for å dra i gang trekkspillet, og også ingen ringere enn Johansens gamle skolekamerat og SP-leder Trygve Slagsvold Vedum.

– Han har et forhold til Romedal kirke, og til Contrazt. Vi syntes det var rett mann til å hole en god juleappell mot slutten av konserten.

Ser tilbake på suksessår

Selv om julerepertoaret har stått og samlet støv, betyr ikke det at Contrazt har ligget på latsiden. Når romjulskonsertene er unnagjort har bandet all grunn til å sprette champagnen på nyttårsaften. Drøyt 92 konserter, og plateslippet «Luksusliv», har de på samvittigheten i år.

– Jeg tror det er personlig rekord for oss. Vi har i alle fall gitt ut den beste plata vi har gjort noensinne. Og jeg vil påpeke at det har vært et år med litt annerledes spillejobber enn bare på festlokaler. Og vi har også fått være med på alle de største festivalene i Norge, og i Sverige, sier Johansen, som nå endelig kan krysse av kirkekonsert på lista også.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke