17. aug
 
Kjærlighet på pin(n)e
Shakespeares «Love’s Labour’s Lost», «Kjært besvær forgjeves» har blitt til «Kjærlighet på pin(n) e». Det blir sommerteater på Atlungstad. For fjerde gang.

Publisert: 29.mar.2017 20:05
Oppdatert: 29.mar.2017 20:27

Regissør Inga-Live Kippersund lover «fargerikt, festlig og fjollete», premiere er torsdag 22. juni, og som tidligere er det anledning til å ta londonbussen, dobbeltdekkeren «Olde Liz» en runde i Vestbygda før forestillingene.

Rot i reiret

Denne gang skal det handle om «kongen av Navarra» (heter ikke det i Vestbygda), som bestemmer at han og tre adelsmenn skal kutte drikking, hygge og damer i tre år for å studere, bli smarte og berike sin ånd. Det han har glemt er at han har en avtale med franskekongen om å forhandle om et stykke jord, og en dag kommer datteren av franskekongen med tre hoffdamer på besøk ...

Da blir det rot i reiret.

«Paradise Hotel»

– En situasjonskomedie, kanskje til og med en slags «Paradise Hotel» på Atlungstad Brenneri, sier Inga-Live Kippersund som er regissør for stykket, som har manusansvar og med ansvar for det visuelle.

– Det blir en miks av barokk skråstrek – 70-tall, sier hun om kostymene.

Eivind Strømstad skriver musikken. 13 skuespillere skal opp på scenen.

Suksess

Turnékompaniet har hatt stor suksess med sommerteater på Atlungstad. Første året presenterte de «Comedy of Errors» som «Tvillingene». 1.400 billetter ble solgt. Andre året ble «As You Like It» til «Å er det dekk driv mæ?». Nesten 2.000 billetter solgt. Og i fjor ble «The Merry Wives of Windsor» til «Tullfjøl og gjetbukk i Vestbygda». 1.700 billetter solgt.

– Vi solgte færre billetter enn vi hadde håpet i fjor, men noen av forestillingene kolliderte med populære EM-kamper i fotball, sier Anders Kippersund.

Håper på 2.000

Nå håper han og resten av gjengen på å nå målet om å selge 2.000 billetter.

Publikum har elsket forestillingene. Og hvert år har sommerteater på Atlungstad blitt møtt med gode kritikker: «Sommerens må se!», «En ellevill affære» og «Lattersalvene satt løst», er skrevet om de tre første sommerteater presentert av Turnekompaniet.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke