18. aug
Synger ut: Kjærsti Odden Skjeldal (foran) spiller hovedrollen som Gunvor i sommerens "Trost i taklampa". Blant andre skuespillere er Ida Løken og Mads Jørgensen.
Foto: Geir Vestad
 
Kjærsti er den nye Trosten
Kjærsti Odden Skjeldal skal spille hovedrollen som Gunvor Smikkstugun i sommerens oppsetting av "Trost i taklampa" på Prøysenfestivalen.

Publisert: 02.jun.2014 12:26
Oppdatert: 02.jun.2014 12:29

I en bakgård i Hollendergata på Grønland i Oslo står Kjærsti og framfører en sang fra sommerens forestilling. Stedvalget er ikke tilfeldig.
Det var i samme bakgården Alf Prøysen framsto som gatesangeren i tv-serien om Kanutten og Romeo Clive tidlig på 60-tallet, sammen med Anne-Cath. Vestly. Og det var her at ledelsen for Prøysenfestivalen valgte å presentere et glimt av den nye utgaven av "Trosten".

Fra før har Kjærsti  spilt i filmer som "Varg Veum" og "Oslo 31. august". 
Nå begir hun seg for første gang inn i Pøysenland.

Som østfolding er hun klar over at det byr på utfordringer å spille på hedmarksdialekt. Men hun synes den er herlig. Dessuten er ikke Gunvors historie på noen måte knyttet til det hedmarkske, men er ganske så allmenn.

- Vi er mange som kjenner oss igjen i Gunvor, og jeg er ikke noe unntak, sier hun.

Det er Morten Joachim som har regien på sommerens "Trost i taklampa" ved Prøysenstua, slik han har hatt satt opp uteteatre samme sted siden 2006, med unntak av i fjor. Og dette er den største
satsingen på uteteater på Prøysenfestivalen noensinne. Premieren er på åpningsdagen av årets festival 23. juli, som også er Alf Prøysens hundreårsdag.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke