26. aug
På audition: Eline Rustad Østmo og Line Margrethe Rustad.
FOTO: Stian Drake
 
Kjemper om statistsroller
Over 150 stykker har meldt seg så langt.

Publisert: 26.jan.2015 21:49
Oppdatert: 27.jan.2015 07:33

Det har i kveld vært en jevn strøm av mennesker fra hele Hedmark som har deltatt på castingen til den nye storfilmen "Kongens nei - Tre døgn i april".

– Det har vært ganske mange innom, men vi tar gjerne imot flere. Gjerne dobbelt så mange, sier statistansvarlig Iselin Saga.

Den nye storfilmen som starter innspillingen sin i slutten av februar startet i kveld castingen av statister til filmen om de dramatiske dagene etter krigens begynnelse.

TOK SJANSEN

Blant de som møtte opp på castingen var kultursjef i Elverum, Line Margrethe Rustad og datter Eline Rustad Østmo.

- Når det først skjer noe så morsomt i distriktet vårt er det bare å prøve seg, sier kultursjefen. Datteren hadde etter mye om og men også blitt med, og angret ikke.

- Det var kjempegøy, så jeg tror det kan bli spennende hvis vi får muligheten, sier hun.

– Det har vært ganske mange innom, men vi tar gjerne imot flere. Gjerne dobbelt så mange, sier statistansvarlig Iselin Saga. 

Sammen med kollegaene hadde hun nok å holde fingrene i da over personer fra hele Hedmark hadde funnet vegen til Elverum for å prøvespille for den nye storfilmen «Kongens nei – Tre døgn i April.» 

Filmen vil skildre de første dramatiske dagene til kong Haakon etter tyskernes invasjon i Norge 9. april 1940.

Saga legger ikke skjul på at jobben som statistansvarlig er krevende. – Det er utfordrende, men samtidig kjempegøy, sier hun. 

Hun forklarer at statistene må ha visse særtrekk for å nå gjennom nåløyet.

– Siden dette er en epokefilm må statistene se naturlige ut. Samtidig må de kunne leve seg inn i filmen, sier Saga. 

Innspilling i hele fylket

Det er ikke bare i Elverum at innspillingen av den historiske filmen vil finne sted. Regissør Erik Poppe vil også spille inn scener i Trysil og Hamar. Det er også klart at hamarsingen Anders Baasmo Christiansen skal spille kronprins Olav. Kong Haakon skal spilles av dansken Jesper Christensen. Innspillingen i Hedmark vil finne sted mellom 24. februar og 20. mars.

Kongens livvakt

En av rollene Saga var ute etter på castingen var motstandsmannen Arne Hammer. Hammer var kongens livvakt under oppholdet i Trysil.

Denne rollen prøver Mats Emil Sand seg på, til tross for at han aldri har gjort noe lignende før.

– Da jeg så annonsen tenkte jeg jo at det kunne være morsomt å prøve meg, sier han.

Sand hadde egentlig planer om å prøvespille som en vanlig statist, men da han ankom castingen ble han anbefalt å prøve seg i rollen som livvakten.

– Jeg kan ikke noe mer om historien enn det som vi generelt lærte på skolen, men det er hadde vært gøy å få rollen da det er morsomt med krigshistorie sier han.


 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke