18. aug
TIL SALGS: Defrost har bevist musikalske kvalifikasjoner ved å synge til gull i World Choir Games i USA i 2012 og i European Choir Games i Østerrike i 2013. Nå kan du by på hele koret. FOTO: PAULA BJERTNES
 
Kjøp en hel konsert
Har du lyst på en eksklusiv konsert med ungdomskoret Defrost hjemme i din egen stue? Eller på arbeidsplassens julebord?

Publisert: 08.okt.2014 04:00
Oppdatert: 08.okt.2014 03:59

Da bør du bla opp pengene når NRKs tv-aksjon går av stabelen søndag 19. oktober. Da auksjonerer Defrost bort seg selv til inntekt for aksjonen.

- Vi synger hvor som helst, sier dirigent Thomas Caplin, men tror neppe en privatperson vil komme med det høyeste budet, selv om det er mulig å holde en eksklusiv konsert i en privat stue.

- Dette passer fint for et 50-årslag eller et firmas julebord. Jeg vil tro at en som byr på et helt kor har en formening om hva man vil med konserten, sier Caplin.

22 unge sangere er med i Defrost, blant dem Idol-deltakerne Fredrik Raknes og Jørgen Helmersen.

- En solo eller to fra disse «kjendisene» våre er heller ikke usannsynlig, smiler Caplin.

25.000 KRONER?

Defrosts repertoar spenner fra pop til klassiske komposisjoner, så budvinneren vil kunne velge ganske fritt.

- Vi fisker i alle musikalske dammer, så man kan få en konsert etter eget ønske, sier Caplin.

Ideen om å lansere seg selv som auksjonsobjekt kom fra moren til to av sangerne i koret. Hun er involvert i tv-aksjonen og vet hvilken opplevelse en konsert med koret vil gi, sier Caplin.

Han mener en konsert på 20-25 minutter har en markedsverdi på 15.000-25.000 kroner, altså opp mot tusen kroner per minutt.

- Men uansett går pengene til en god sak og det er bare bra desto høyere budene blir. Men vi gir den samme kvaliteten på konserten uansett, lover dirigenten.

TIL INNTEKT FOR VANN

Årets tv-aksjon har tittelen «Vann forandrer alt» og går til Kirkens Nødhjelps arbeid. Målet er å sikre varig tilgang til rent vann for over én million mennesker.

Defrost vil holde konserten innenfor én times reiseavstand fra Hamar. Tidspunktet for konserten avtales nærmere med den som vinner auksjonen.

- Vi er svært takknemlige for at ungdommene i Defrost ønsker å bruke sine evner og sitt engasjement til beste for årets tv-aksjon. Lokale bedrifter har en enestående mulighet til å sikre seg en konsert av høy kvalitet, samtidig som de gir mennesker varig tilgang til rent vann, sier Kristin Tepstad Eide, regionkoordinator for Kirkens Nødhjelp i Hedmark og Oppland.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke