22. aug
2016: Slik så det ut i Vang kirke i fjor, da trekløveret Antonsen, Hole Ulla og Solli Tangen ga publikum «Desemberstemninger». 10. desember vender alle tre tilbake. Foto: Kristian Einang
 
Solli Tangen, Hole Ulla og Antonsen klare for julemaraton
Sammen med Didrik Solli Tangen og Stine Hole Ulla skal Ole Edvard Antonsen ut på sin 9. førjulsturné for å sørge for den rette julestemninga landet rundt.

Publisert: 08.nov.2017 09:32
Oppdatert: 08.nov.2017 09:50

Fra og med premieren i Vesterålen den 18. november spiller de nesten hver eneste dag, noen steder også med dobbeltkonserter.

– Å holde konsert over 30 kvelder på rad må jo være slitsomt?

– Ja, det kan på mange måter sammenlignes med toppidrett, sier Ole Edvard Antonsen

– Man må øve så mye i forkant at man tåler det, litt som med høydetrening. Man får faktisk melkesyre i leppa, akkurat som man får i beina, kan trompetisten opplyse.

not do do-liste

Men Antonsen klager ikke, for 55-åringen gjør ikke lenger ting han ikke har lyst til. Når hans jevnaldrende lager såkalte «bucket lists», altså lister over ting man må gjøre før man dør, tenker Ole Edvard motsatt.

– Jeg har heller en «not to do list». Har man en sånn «må-liste» utelukker man kanskje andre morsomme ting som dukker opp underveis. Jeg velger heller bort det jeg ikke har lyst til, og forsøker å være leken og åpen.

Julekonsertene er tydeligvis altså ikke havnet på «ikke gjøre-lista». Ennå.

– Nei, så lenge jeg syns det er gøy så for all del! sier Antonsen.

tårnarien med didrik

I år som i fjor har han med seg Didrik Solli Tangen som kom til Stjernekamp-finalen og imponerte blant annet med sin tolkning av «Tårnarien» fra Tosca. Den skal få bli med i repertoaret.

– Vi har en demokratisk prosess der alle kommer med innspill og så bestemmer jeg, ler Ole Edvard.

– Men ja, at Didrik skulle synge «Tårnarien» ble banka ganske fort gjennom.

Stine Hole Ulla blir det også gjenhør med i år. Ole Edvard tror på å beholde mye av det gamle og introdusere noe nytt. Han vet at det er flere gjengangere blant publikum.

– Ja, jeg føler at det er mange som har skapt en tradisjon sammen med oss, og det kjenner vi på selv og. Som f.eks at det er noen steder vi MÅ spille.

– Som Vang kirke?

– Ja, Vang kirke er absolutt en sånn plass.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke