23. aug
frank Eriksen: Var den som foreslo navnet Mjøslys.foto: Geir Vestad
 
Klar seier til Mjøslys
Hamar kulturhus - Mjøslys. Det bør være navnet på kulturhuset i Hamar, mener HAs lesere. Forslaget fikk over dobbelt så mange stemmer som nærmeste konkurrent.

Publisert: 21.aug.2012 06:29
Oppdatert: -

HAMAR
I hele sommer har avstemningen om kulturhusets navn foregått i HA. I først runde kom det inn om lag 200 navneforslag, og av disse ble fem valgt ut til finalerunden. Til sammen har det kommet inn godt over 2000 stemmer i denne siste omgangen. Av disse ble 1287 stemmer gitt til forslaget Hamar kulturhus - Mjøslys.
Nå er det opp til politikerne i formannskapet å avgjøre saken. Den vil ifølge kultursjef Terje Halvorsen sannsynligvis være klar til å kunne tas opp i formannskapet 12.9.
- Jeg håper at denne konkurransen har bidratt til å gi folk en følelse av eierskap til bygget, sier kulturhusleder Durita Brattaberg.
- Over 2.000 stemmer viser at folk er engasjert allerede, sier ordfører Morten Aspeli.

konkurrentene

Nærmest vinneren kom det enkleste alternativet - Hamar kulturhus. Og det er mange som har bemerket i forbindelse med avstemningen at dette er navnet som vil bli brukt i det daglige uansett. Men et klart flertall ønsker altså noe ekstra i tillegg.
Hamar kulturhus med tilleggsnavnene Kirsten Flagstads Hus, Stemmen og Spiren kom på de neste tre plassene.

FRANKS MJØSLYS

Det var Frank Eriksen som lanserte forslaget Hamar kulturhus - Mjøslys. Og han begrunner forslaget på denne måten:
- Knapt noen by i Norge har utviklet ei slik strandkontakt med vatnet sitt, det som Rolf Jacobsen kalte «innlandshavet med det store lyset», sier Frank Eriksen.
- Mjøsa betyr «den skinnende». Mjos er det gamle navnet. Dialektordet «ljøs» betyr «lys». Sånn sett blir Mjøslys litt smør på flesk, men det tåler vi på Hedmarken.
- Når jeg har sett på arkitekttegningene, særlig på fasaden, har det slått meg at her blir det mye lys når kulturhuset står ferdig tent. Jeg ser det da fra Stortorget-sida, og tenker ikke minst på mørke høstkvelder, da Mjøsa kan være som morskest.
Men aller mest tenker jeg på det som skal skje innomhus - året rundt.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke