24. aug
KLAR: Henny Kildahl fra Løten og hennes flatbrød er klar for Grüne Woche.
 
Klare for Berlin
Domkirkeodden, Nosim flatbrød, Tingnes Spiseri, en lærling fra Hai og Gransjøberget Viltkjøkken er invitert fra Hedmark til Grüne Woche i januar.

Publisert: 31.okt.2016 20:28
Oppdatert: 31.okt.2016 20:40

I denne sammenheng inngår hedmarkingene i et lag som skal representere osloregionen. Den som holder i trådene i Hedmark er Turid Vinjusveen Olsen hos Fylkesmannen i Hedmark.

20.–29. januar er bidraget fra Innlandet på plass, med blant annet flatbrød, pølser, gjeddekaker, elgburgere, spekemat, frukt, grønnsaker, akevitt, godord, bilder og filmer og alt de kan bære av informasjon som kan lokke tyskere og andre til Norge.

Visstnok er en halv million mennesker innom denne enorme matmessen, kalt verdens største, i løpet av ti dager.

Bente Ekeberg Bodin og Tingnes Spiseri er valgt som kokk og spisested. Sammen med andre skal Bente blant annet lage små retter som skal selges for et par euro til besøkende som vil teste varene fra osloregionen.

– En ære

– Jeg ble oppringt og spurt om å være med. En ære, sier Bente Ekeberg Bodin.

Hun ble invitert til en todagers samling i forrige uke, men var på Tenerife på familieferie – og det ble holdt familieråd før hun bestemte seg for å avbryte ferien og reise hjem til samling for Grüne Woche-teamet.

– Ungene sa: «Du må bare dra, mamma, dette er en once-in-a-time-anledning», ler Bente.

Fra Løten blir flatbrødgründeren Henny Kildahl med. Hun har laget sin egen flatbrødfabrikk, som hun har kalt Nosim, et navn hun selv ble gitt under besøk hos masaier.

– Det betyr «den som samler folk og gjør dem glade», ler Henny.

Også hun ser på invitasjonen til Berlin som en ære.

– Viktig å bidra

Gransjøberget Viltkjøkken er med på laget, det er også lærlingen Emil Lindberg Moberget hos Hamars Hai Hang. Og ikke minst Domkirkeodden:

– Dette synes jeg er veldig hyggelig. Det er ikke så ofte en blir invitert til en slik happening. Hvordan vi skal benytte anledningen, det må vi finne ut av, men det er viktig å stille opp og bidra, sier sjefen på Domkirkeodden Magne Rugsveen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke