23. aug
Debuterer: F.v. Richard Bolle Espeseth, Martin Framnes, Eivind Pleym Pedersen, John Henrik Harvey og Nils Erik Teksum i The Bogs debuterer med singelen «Far from here».
 
Klare for debuten
Hamarbandet The Bogs har i løpet av de siste par årene rukket å stå på flere av byens scener. Etter noen økter i studio er scenen nå klargjort for bandets debututgivelse.

Publisert: 10.mar.2015 10:46
Oppdatert: 10.mar.2015 11:02

– Singelen heter «Far from here», og slippdato er fredag 13. mars. Foruten selve tittellåten inneholder singelen en todelt låt som vi har kalt for «Agn», sier bandets vokalist John Henrik Harvey.

Singelen slippes i denne omgang ut på digitale plattformer som Wimp og Spotify, og releasekonserten finner sted 20. mars. Da kommer The Bogs til Docile sammen Environ for å feire bandets debututgivelse, og Harvey forteller at valget av scene slettes ikke var tilfeldig.

– Bandets aller første spillejobb var på Docile, og dermed fant vi ut at det vil være perfekt å holde vår første plateslippkonsert på den samme scenen. Vi trives dessuten veldig godt på scenen hos Docile, sier han.

Snart albumklare

Harvey røper samtidig at The Bogs allerede nå har begynt arbeidet med å slippe ut bandets første fullengder.

– Låtene har vi på plass allerede. Nå gjelder det for oss å finne en passende dato til å slippe ut vårt første album. I utgangspunktet kan vi være plateklare allerede til sommeren, forteller Harvey.

De seks musikerne som utgjør The Bogs ble først kjent med hverandre gjennom studier ved Høgskolen i Hedmark, og Harvey forteller at de i utgangspunktet er en gjeng med ulike musikalske preferanser.

Sjømannsrock

– Alle medlemmene i bandet kom til Hamar med ulike musikalske bakgrunner, og akkurat det har hatt veldig stor innvirkning på hvordan vi låter i dag, sier Harvey, og forteller at The Bogs per i dag har en sammensatt kompetanse som blant annet omfatter progressiv rock, klassisk bluesgitar, metal og tradisjonell rock.

Etter mange timer med jamming og eksperimentering føler allikevel gjengen at de nå har funnet seg selv.

– Nå føler vi i bandet at vi har kommer fram til en stil som hele gjengen liker, og tilbakemeldingene som vi har fått fra publikum har vært veldig gode. Det er aldri lett å sette musikken inn i en konkret sjanger, men man kan på mange måter musikken vår som sjømannsrock. Dette er i alle fall musikk som man bør lytte til mens man har noe godt å drikke på, sier John Henrik Harvey.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke