20. aug
KLARE FOR FYLKESMØNSTRING: Øverst fra venstre: Long Way Home (Audun Kongsrud, Even Kokslien Østvold, Jacob Hagelund Simensen, Martin Sandberg, Øystein Hagelund Gravdahl), Hanna Eirin Leinebø Ekre, Emil Torgersen i Kontorgutta og Mohamed Samil.FOTO: Ander
 
Klare for kulturfest
187 ungdommer er klare for å måle krefter i Fylkesmønstringen til Ungdommens Kulturmønstring i Hamar på søndag.

Publisert: 27.apr.2012 06:14
Oppdatert: -

HAMAR
- Det er god sjanse for å møte noen av framtidens stjerner her, mener Karoline Amb, fylkesprodusent for UKM Hedmark.
- Årets nivå er veldig høyt, det må jeg si. Det er imponerende og morsomt!

Nesten 1000 påmeldte

Lokalmønstringene har blitt holdt i Alvdal, Eidskog, Elverum, Engerdal, Folldal, Grue, Hamar, Kongsvinger, Løten, Nord-Odal, Os, Rendalen, Ringsaker, Stange, Stor-Elvdal, Sør-Odal, Tolga, Trysil, Tynset, Våler, Åmot og Åsnes. Totalt har 997 personer, fordelt på 495 innslag, kjempet om en plass i fylkesmønstringen.
Blant de nærmere tusen ungdommene er det 187 som skal konkurrere om en plass i landsmønstringen i Trondheim i sommer.

MYE MUSIKK, men lite kunst

- Majoriteten av bidragene er jo musikk. Det er noe dans, tricking og beatboxing også. Og sju litteraturbidrag. Det liker jeg, forteller
Amb.
- Men verken Ringsaker eller Elverum har med noen kunstbidrag. Det er litt stusslig. Jeg håper de kommer sterkere tilbake på det feltet etter hvert. Men det er heldigvis mye bra kunst fra de andre kommunene, forteller Amb.
Det blir totalt tre forestillinger i teatersalen i det gamle rådhuset i Hamar i løpet av søndagen. Fylkessjef for kultur og fritid, Randi Langøigjelten, åpner utstillingen klokken 12.00.

KVALIFISERT JURY

Årets jury består av sju personer med bred erfaring innenfor sine respektive felt. I dommerpanelet i Hamar Teater på søndag finner vi kunstnerne Inga Blix og Marius Engli, danser og koreograf Therese Slob, forfatter og produsent Widar Aspeli, Bjarte Ytre-Arne og ungdomsrepresentantene Ragnhild Amb og Aron Berstad.
- Det blir en hard jobb for juryen å velge ut bidragene som skal representere fylket i UKM-Festivalen 25.-27. juni, sier Karoline Amb, som håper at både små og store kulturinteresserte tar turen til teateret på søndag.
 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke