17. aug
Roller: De som er med i Hamar Teaters barne- og ungdomsteaters «Vinn og forsvinn» er (øverst fra venstre) Vilde Arnesen, Jenny Fridstrøm, Carl Henrik Kobbeltvedt, Maj Helen Bjørn, Endre Opheim. Nederst fra venstre Celine Bergum, Aditi Haarstad, Ingeborg
 
Klare for premiere
Ung­doms­grup­pa i Ha­mar Tea­ters barne- og ung­doms­tea­ter (HBUT) har ikke mind­re enn fire pre­mie­rer et­ter pås­ke. Den før­s­te er al­le­re­de i kveld.

Publisert: 02.apr.2013 12:41
Oppdatert: -

Ungdomsgruppa i HBUT består i år av 44 ungdommer fra Hamar-regionen. De pleier å legge opp arbeidet slik at de annethvert år jobber med klassisk teaterstoff og annethvert år med moderne tekster. I fjor var hele gruppa med på Karel Capeks klassiker «Insektsliv». I år jobber de med Den Unge Scenen - DUS.

Festival

- DUS er et nasjonalt tilbud til dem som driver med ungdomsteater, forteller Inga-Live Kippersund.
- Annethvert år blir seks forfattere invitert til å skrive scenetekster som ungdomsteatrene over hele landet får velge fra. Disse tekstene jobber ungdommene med hele sesongen og har premiere på vårparten, hver for seg. Til sist samles alle til regionale festivaler, der alle får spilt stykkene sine for hverandre.
Den regionale festivalen for grupper fra Hedmark og Oppland arrangeres på Hamar Teater siste helga i april, i regi av Teater Innlandet. Og dette er for tida den eneste teaterfestivalen i Hedmark.

Premiere i kveld

Alle ungdommene på HBUT har i vinter jobbet med DUS-tekster. Men siden de er så mange, og fordi DUS-stykkene gjerne er for noe mindre grupper, har ungdommene fordelt seg på fire forskjellige stykker, som alle har premiere i nærmeste framtid.
- Ni av ungdommene er valgt ut til å delta på den regionale DUS-festivalen, forteller Inga-Live Kippersund.
- Disse er valgt fordi de er de eldste og har lengst teatererfaring i denne gruppa, sier hun.
Det er Bjørn Sortlands «Vinn og forsvinn» som denne gruppa skal spille på Hamar Teater 2. og 3. april.
Stykket handler om seks kreftsyke ungdommer som deltar i et realityshow. Ingen av dem har mer enn seks måneder igjen å leve. Hva betyr noe når du vet det?
Resten av ungdomsgruppa i HBUT har jobbet med «Fem umulige minutter», «Kim Leker» og «Den mørke skya». Alle disse tre forestillingene har premiere 8. april.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke