18. aug
SUKSESS: Hamar Ølfestival er blitt en publikumssuksess, her fra fjorårets festival, da nærmere 7.000 var innom.Foto: Christian Bergheim
 
Klare med 8.000 l øl
I fjor var det publikumsrekord på Hamar Ølfestival med nærmere 7.000 mennesker innom portene. I år satses det på ny rekord.

Publisert: 31.mai.2011 07:45
Oppdatert: -

En av grunnene til at arrangøren Hamar Culturelle Ølvenner håper på ny rekord, er at torsdagen har fått lengre åpningstid for alle.
På den annen side har arrangøren i år innført inngangsbillett på 50 kroner for dem som kommer etter klokka 20 om kvelden.
- Men vi regner ikke med at det skal skremme noen fra å komme, sier festivalsjef Ola Andersen og president i Hamar Culturelle Ølvenner Kjell Storlykken.
Årsaken til at de i år har innført inngangsbillett utpå kvelden, er ifølge Andersen og Storlykken at de satser på å bygge opp en litt større kapital i forkant av neste års festival.
- For det er mye som må betales på forhånd, sier de.
I fjor ble det, til tross for publikumsrekorden, bare et knapt overskudd. Og i motsetning til de andre sommerfestivalene i Hamar, greier ølfestivalen seg uten kommunal støtte.
Nytt av året er det at et nytt AS er etablert, Hamar Ølfestival AS.
- Vi ønsker å styre alt selv, som styreformann Ola Andersen sier,
Hamar Ølfestival har blitt arrangert hvert år siden starten i 2004, og har som mål å fremme ølkulturen og det gode selskap i Hamarområdet. Ølklubben gjennomfører hele arrangementet på dugnad. Til sammen vil 130 frivillige være på dugnad i løpet av de tre festivaldagene.
I fjor økte aldersgrensen fra 20 til 23 år for å gi arrangementet et litt mer voksent preg, som de sier, og det holder de fast ved i år også.
I fjor solgte de drøyt 6.600 liter øl. I år har de sikret seg 8.000 liter, for å være på den sikre siden.
I tillegg til sju slags fatøl, har festivalen i år 35 typer øl på flaske og boks, forteller ølansvarlig Jan Brede Knutsen, som også har utnevnt seg til væransvarlig.
Blant nyheter og overraskelser framhever han det tyske røykølet Schlenkerla Rauchbier, det japanske Asashi Super Dry og tre typer Brooklyn-øl.
- Folk er blitt stadig mer bevisst på å ville prøve nye typer øl, sier Jan Brede Knutsen.
et spesielt innslag er Speaker's Corner på lørdag, med Hamars London-buss i sentrum. Her vil det være mulig å stå opp og si sin mening for den som vil. Og arrangøren retter en særlig utfordring til HAs ivrigste leserbrevskribenter til å gjøre sine meninger kjent ved denne anledningen også. Musikalsk blir det til dels velkjente innslag.
På lørdag spiller i tur og orden Tommy & The Swingers, Hamar Swing Quartet, Erik Harstad og Krag Jørgensen Band.
Fredag stiller Schneidelbrünner Tyroler Hofkapelle, Cacadou og Explotion.
Lørdag besørges musikken av Hamar Damekorps, Bjørnar Søberg og Bernt Torp med allsang, Searscrossing og til slutt Hamaraltmuligorkester.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke