18. aug
 
Klart for folkefest
Arrangørene håper på besøksrekord i mjøskanten når NRK Sommeråpent legger til brygga med Skibladner.

Publisert: 30.jun.2016 19:09
Oppdatert: 01.jul.2016 10:49

Regnet pisker kanskje mot Skibladnerbrygga, men det er lite gråvær over aktivitetskoordinator Remo Martinsen når han presenterer planene for NRKs ankomst med Skibladner 15. juli:

– Målet er å skape en skikkelig folkefest, og vise at Hamar ikke bare er Innlandshovedstaden, men også ei skikkelig perle.

Viser fram regionen

Sammen med kultursjef Morten Midtlien og prosjektkoordinator Randi Kongsli gleder han seg til timevis med direktesending på TV og radio i mjøskanten:

– Det går mange år mellom sånne muligheter til å vise fram byen for resten av landet. At Mjøsa har hovedfokus ei hel uke på landsbasis, er kjempeviktig – og nå må vi gjøre det vi kan som kommune og befolkning for å vise fram byen vår. Dette blir en gledens dag! sier Midtlien.

Musikalsk velkomst

Programmet begynner klokka 13, og NRK Hedmark & Oppland vil sende radio direkte fra Koigen. Skibladner, der NRK har direktesending, ankommer klokka 14 – og 21.30 sender «Sommeråpent» direkte-TV fra Skibladnerbrygga. Og rundt det hele har altså kommunen satt sammen et program som skal bidra til å skape begeistring og vise fram byen for resten av landet:

– Vi vil vise at vi har tradisjoner, samt at vi er en urban by, forteller Kongsli.

stupekonkurranse

Her blir det nemlig mange aktiviteter å velge mellom:

– Stupetårnet får sin første offisielle stupekonkurranse og vi har skateworkshop. Før «Sommeråpent» starter blir det konsert med Anders Baasmo Kristiansen og Hamar Storband, sier Martinsen når han gir et utvalg – og understreker at programmet ikke er til hinder for at folk kommer ned og nyter sommeren:

– Vi skal ikke aktivisere folk i hjel, og man må gjerne aktivisere seg sjøl også. Men først og fremst håper vi på besøksrekord langs mjøskanten. Kom og vis at du er stolt av byen din! oppfordrer han. Og været?

– Vi har bestilt strålende sol, forsikrer Martinsen.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke