24. aug
PÅ SCENEN: Vallset-bandet Vogalize er et av seks band som spiller under Vårrock på Hydranten 20. mai. Dette bildet er tatt under årets UKM-mønstring. Her er på scenen: Magnus Prestaasen, Håvar Knutsen Brendhagen, Bjørn Andre Syverinsen, Aleksander Melbye
 
Klart for mini-festivaleen Vårrock
Disse gutta har tatt et grep sjøl: de lager en egen festival - og den er for alle. Det er klart for Vårrock.

Publisert: 11.mai.2011 07:39
Oppdatert: -

Disse gutta har tatt et grep sjøl: de lager en egen festival - og den er for alle. Det er klart for Vårrock.
Hamar er jo snart festivalenes by, med en festival for nær sagt enhver smak - men ungdommen har savnet en hvor alle kan komme inn - og fredag 20. mai er det klart for Vårrock på Hydranten. Tre gutter fra Stange Videregående Musikklinja, Eilif Guldvog Hartvedt, Aron Berstad Dalberg og Christopher Roseth Sand, har dannet en arrangementskomité - og sammen står de bak minifestivalen Vårrock som byr på seks band - og som åpner dørene for musikkinteresserte, uansett alder.
- Problemet er jo at det meste har aldersgrense. Ta for eksempel konserten med Vidar Busk på Hydranten. Den kunne jeg godt tenkt meg å være til stede på, men den hadde altså aldersgrense, sier Aron Dalberg - som spiller i trommer i gruppa Low Standards - som er et av seks band som skal spille på Vårrock.
Her er lista over bandene som skal i aksjon: Vogalize fra Vallset, prog-inspirert 80-talls, Low Standards fra Hamar, 70-80-talls gladrock, The Desibels fra Nord-Odal, 70-80-talls hardrock, Karma District fra Elverum, hardrock, Hangover fra Brumunddal, bluesrock - og punkbandet Black Eyed Decay fra Hamar/Stange. Alle på plakaten er knyttet til musikklinja ved Stange videregående ved at skolen er representert med en eller flere musikere i bandene.
- Vi tenkte at en minifestival kunne være bra. Det er for lite å gjøre for unge som liker bandmusikk, og det er lite mulighet til å vise seg for dem som spiller, sier Eilif Guldvog Hartvedt og Aron Berstad Dalberg.
Kommende helg skal de selv promotere festivalen sin ved å spille på gågata i Hamar.
- Vi skal spille noen akustiske sanger og dele ut litt info, sier gutta.
Arrangementskomiteen har fått 8.500 kroner av Hamar kommune til å dekke leien av Hydranten, og minifestivalen Vårrock er støttet av Hildes ballettstudio som betaler lysopplegget - og Skaalgaard Musikkservice bidrar med utstyr.
Venner av gutta skal hjelpe til å rigge det hele, og festivalen filmes av elever fra media- og kommunikasjonslinja ved Katta.
Vårrock arrangeres nå for første gang, men trioen i arrangementskomiteen har planer om at dette kan være et årlig arrangement. For å ha kontinuitet i arbeidet vil de til en hver tid ha en representant fra hvert skoletrinn i arrangementskomiteen.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke