18. aug
FREDAG KVELD: Arrangørene av Kirsten Flagstad-festivalen satser på å skape en ny folkefest med tusenvis av mennesker på Stortorget.
 
Klart for nye opplevelser
Kirsten Flagstad-festivalen åpnes i Hamardomen med konserten «Unge Mestere».

Publisert: 14.jun.2017 07:29
Oppdatert: 14.jun.2017 07:35

Ta turen til Stortorget og bli med på folkefesten når Kirsten Flagstad-festival inviterer til gratis festkonsert. Årets festival byr på mer enn musikk. Torsdag åpnes to ulike festivalutstillinger.

Runi Langum er sagt å være en av Norges beste tegnere. Hun fanger i sine tegninger en kjapp bevegelse, et øyeblikk i dansen, og i år stiller hun som festivalkunstner i Galleri EKG. Langum er innkjøpt av flere museer og gallerier, og har mange separatutstillinger bak seg. For første gang tar Kirsten Flagstad-festivalen operaen til fjells. 

Det er klart for en ny runde med Operapub på Gregers, og i år er den en gjeng fra Nord-Norge som skal stå for underholdningen.

Mezzosopran Ingebjørg Kosmo fra Den Norske Opera og baryton Harald Bakkeby Moe kommer til Hamar og Gregers med forestillingen «Gje mæ no pusselanken». Sammen med Erika Toth, Runa Bergsmo og Ann–Sofie Godø fra Arctimus trio skal solistene underholde på Gregers hver kveld fra torsdag til lørdag. Operapub har etablert seg som et populært innslag i Kirsten Flagstad-festivalen, og arrangørene opplyser at publikum kan se fram til en uhøytidelig framføring av vakker og underholdende musikk på høyt kunstnerisk og teknisk nivå.

Vinbaren Brødrene Jacobsen er stedet der man kan møte solister, musikere og likesinnede operaentusiaster mellom konsertene. 

Årets festival rundes av søndag kveld i Kirsten Flagstad-salen med forestillingen «Jeg reiser ikke alene».

Der får publikum et nært møte med fire av framtidens store stjerner. Guttesopranen Aksel Rykkvin (15) har allerede bemerket seg internasjonalt. Folkemusikeren Mari Midtli fra Sel i Gudbrandsdalen har med seg trekkspilleren Mads Erik Odde. Sopranen Violetta Peschanskaya studerer klassisk sang på Barrat Dues musikkinstitutt, og har allerede har gjort seg bemerket i operaverdenen. I tillegg kommer Hamars klavertalent Fabrice Bligoud Vestad. Dextra Musica stiller med musikerne Johannes Schantz, Andreas Laberg og Michael Grolid fra sitt ungdomsprogram.

Festkonsert

Fredag kveld rigges Stortorget til festkonsert, og i år er det Italienske og franske perler som står på programmet. Dirigent Peter Szilvay og Trondheim Symfoniorkester kommer til Hamar med en solid bunt solister. Sopran Nina Gavrok, mezzosopran Ingeborg Schübeler Gillebo, tenor Magnus Staveland og baryton Johannes Weisser er alle klare for å presentere kjente operaarier- og duetter. I tillegg stiller Hedda Høgåsen–Hallesby som konferansier. Konserten arrangeres i samarbeid med Obos og Sparebank 1 Østlandet, og arrangørene opplyser at festkonserten skal avsluttes med allsang i Last night of the proms-stil.

Festivalkunst

Irene Myrbostad Myrbostad er mest kjent for sine skulpturelle hatter, og i smia på Kirsten Flagstad-museum åpnes festivalutstillingen «Hattemagi på livsens scene». Hatteutstillingen består av ulike verker som alle er laget med inspirasjon fra operaens historie.

Seteropera

Lørdag er det klart fort seteropera på Målia. Det er Lars Eggen og konseptet Opera Di Setra fra Tylldalen som i år kommer til festivalen. Eggen har fått med seg en solid gjeng med sangere, musikere og produsenter, og sammen setter de opp den populære og komiske operaen «Elskovsdrikken» av Donizetti. Medvirkende i oppsetningen er baryton Lars Eggen, tenor Ole Morten Velde, bass Trond Gudevold, sopran Gunda Marie Bruce, sopran Ingeborg Francke og pianist Eva Holm Foosnæs. Ronald Rørvik er regissør. Seteroperaen arrangeres av Kirsten Flagstad Festival i samarbeid med Hamar og Hedmarken turistforening.

På Gregers

Møtepunkter

Kirsten Flagstad Festival etablerte i fjor vinbaren Brødrene Jacobsen som festivalens uformelle møtepunkt. Det ble ifølge arrangørene en suksess. Dermed videreføres konseptet i år med festkonserten på fredag som det store høydepunktet. På Kirsten Flagstad Museum kommer Lise Fjeldstad, Kari Eikli og Roger Andreassen for å vise fram sine platefavoritter. Knut Skram kommer til årets Hall of Fame-arrangement for å fortelle om sin karriere med foredraget «Papageno møter den flyvende Hollender». Marie Louise Roden skal holde foredrag om Flagstads karriere i Sverige.

Avslutningen

Med Konsertforestillingen «Jeg reiser ikke alene» får publikum et innsyn i Kirsten Flagstads repertoar utenom de store operarollene hun er mest kjent for. Sopran Isa Katharina Gericke og pianist Bengt Forsberg geleider publikum gjennom forestillingen som er skrevet og regissert av Kristen Grødem. Isa Katharina Gericke beskrives som en allsidig sopran innen konsert, kammermusikk og opera. Hun har en særlig forkjærlighet for Lieder og romanser, og har gjort seg bemerket med sine konsertforestillinger om sangerinnene Eva Nansen, Jenny Lind og Kirsten Flagstad.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke