25. aug
 
Klart for ompafest med øl og musikk på Stortorget
– Jeg har jo kalt det verdens største Oktoberfest i lavvo, da, sier Jan-Kåre Heiberg i Lavvo Østlandet. På Stortorget i Hamar står denne helga et telt, en lavvo, med plass til 1.500 mennesker.

Publisert: 04.okt.2017 21:43
Oppdatert: 04.okt.2017 21:47

Så har Hamar fått sin egen Oktoberfest. Teltet er satt opp. 1.000 kvadratmeter. Holdt på plass av 50 tonn sementblokker. Jan-Kåre og teamet hans har satt sammen tolv lavvoer. Det brukte de ikke lang tid på. De er vant til større konstruksjoner. Som på Vinjerock eller Trollrock. Da snakker de om 22 lavvoer, med plass til 3.500 mennesker under samme telttak.

Når det nærmer seg jul, så monterer han sammen 14 lavvoer for julemarked på Youngstorget i Oslo. Selskapet Lavvo Østlandet har to fast ansatte, og omsetter for fire og en halv million kroner i året.

1500 solgt

Nå handler det om Oktoberfest. På Hamar. Fredag og lørdag.

– Få med at det er garantert 25 plussgrader her inne, uansett hva slags vær det er ute, sier Jan-Kåre.

1.500 billetter til Oktoberfest i Hamar er solgt. Espen Bjørkheim og Geir Halvorsen i Eventlaget er fornøyde. Allerede. Ingen av dem hadde trodd at arrangementet skulle selge så bra før dørene åpnet.

De har plass til dobbelt så mange, 1.500 kan være inne på området til enhver tid, både fredag og lørdag.

Folkefest

Halvorsen og Bjørkheim har vært på en studietur i München, til originalen.

– Det var en halv million besøkende hver dag, forteller Geir Halvorsen.

– Et vanvittig folkeliv, og det skal bli morsomt å kopiere den intime stemningen i teltene og folkefest i byen, sier Espen Bjørkheim.

Han likte allsangen:

- All verdens coverlåter i ompainnpakning.

På Hamar skal dette håndteres av Oslo Blaaseorkester og DJ-ene Ørnulv Snortheim og Thomas Härkönen – og publikum. I tillegg stiller Hamar Musikkorps med et eget tyrolerband, som besøker restauranter, puber og barer i Hamar.

Og så blir det pølser, selvsagt, sju slag, i følge Halvorsen.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke