24. aug
 
Klart for Peter Pan
Publikum kan glede seg til pirater, sverdkamp, høytflygende helter og masse humor når Løten Ungdomsteater inviterer til «Peter Pan».

Publisert: 28.mar.2019 22:13
Oppdatert: 28.mar.2019 22:18

– Dette kommer til å bli en luftig affære, smiler Henrik Moberg Rasch.

Med J.M. Barries «Peter Pan» på plakaten flyr nemlig skuespillerne fra Løten Ungdomsteater høyt og lavt denne helga.

Hardt og morsomt arbeid

Sceneteppet heves for premièreforestilling fredag 29. mars, og sammen skal oppsetningens 22 skuespillere spille ytterligere fem forestillinger før de takker for seg søndag 7. april.

HA tok en prat med tre av oppsetningens hovedrolleinnehavere i forkant av helgas forestillinger.

– Vi har jobbet veldig hardt og intenst de siste ukene, men det har samtidig vært utrolig morsomt. Det er et veldig fint stykke, sier Rasch.

Det er han som skal fly under taket på Løten kino i rollen som Peter Pan. Erkerivalen Kaptein Krok er det kollegaen Ruben Olsrud (18) som tolker.

– Originalversjonen av «Peter Pan» var ganske hard og brutal sammenlignet med det vi har jobbet med. Det er et veldig barnevennlig stykke, sier han.

«Peter Pan» har nemlig blitt fortalt i mange ulike versjoner på flere ulike plattformer. Løten Ungdomsteater har tatt utgangspunkt i Josef Weinbergers musikalske versjon av eventyret.

– Det er et musikalsk eventyr med mange sanger som er vanskelige å synge. Dette stykket har faktisk blitt satt opp som musikal på Broadway, forteller Olsrud.

Klare for publikum

Anna Rømoen Olsen (18) tolker rollen som Wendy. Hun forteller at Løten Ungdomsteater har blitt en sammensveiset gjeng i løpet av vinterens intense øvelser.

– Man blir utrolig god kjent med hverandre, og i dag er vi nesten som en familie, sier hun.

Skuespillerne, kulissene, kostymene og resten av produksjonen er klare. Det eneste som gjenstår er å fylle Løten kino med eventyrlystne publikummere.

– Vi håper at mange vil komme for å se hva vi har jobbet med det siste halvåret. Jeg er sikkert på at de vil kose seg, sier Olsen, som får støtte av skuespillerkollegaene.

– Jeg vet at vi har solgt veldig mange billetter til premièren. Vi gleder oss, sier Rasch.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke