25. aug
Rock og metal: Autokarma, Trollfest, Souls of Tide og Wyruz skal fylle Skibladner med rock og metal under Rock the Paddleboat. Foto: Dag w. Grundseth
 
Klart for rockecruise på Skibladner
Tunge riff, headbanging, øl og mjøskos står på menyen under sommerens Rock the Paddleboat på Skibladner.

0
Publisert: 31.jul.2016 19:42
Oppdatert: 31.jul.2016 19:44

– Responsen har vært utrolig. Jeg la ut billettene i november, og solgte ut nesten alt med en gang, sier arrangør Øyvind Strønen Johannesen.

Det er han som er mannen bak ideen om å arrangere rockecruise på Mjøsas hvite svane».– Jeg har registrert at Skibladner stadig vekk seiler med levende musikk på dekk, og jeg tenkte at det ville vært kult å fylle båten med litt hardere musikk, sier Johannesen. Han forteller at driverne i Oplandske Dampskibsselskap umiddelbart lot seg fenge av ideen. – Vi introduserer en ny sjanger for Skibladner, og Skibladner får anledning til å vise seg fram for et nytt publikum. Jeg vet om mange deltakere som virkelig ser fram til å seile med Skibladner for aller første gang. Nå krysser vi fingrene og håper på fint vær, sier Johannesen.

Fire band på dekk

Cruiset går av stabelen 20. august, og fire band står klare for å underholde publikum i løpet av den seks timer lange båtturen. Johannesen spiller selv i bandene Trollfest og Souls of Tide. I tillegg kommer Autokarma og Wyruz.

– Dette vil folk være med på, og bandene spiller helt gratis. Jeg har mottatt forespørsler fra mange andre band som også ville være med, sier han.

Arrangementet begynner på Atlungstad med grilling og levende musikk fra Last Ember, før Skibladner kaster loss med kurs mot Helgøya.

– Arrangementet på Atlungstad er helt gratis, og alle er velkomne til å være med på grillingen. Jeg håper også at de som ikke har billett til Skibladner kan bli med videre i egen båt.

Mulig tradisjon

Etter massiv respons fra både musikere og publikummere er det mye som tyder på at Rock the Paddleboat har potensial til å bli et årlig arrangement, men Johannesen forteller at han vil vente med å ta stilling til mulige arrangement i framtiden.

– Nå skal vi først og fremst høre på tilbakemeldingene fra publikum, mannskapet og band, og så får jeg ta en vurdering etter den tid, sier arrangøren, og forteller at han også er avhengig av å fortsette samarbeidet med Hamar og Stange kommune.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke