26. aug
SOM ANNA: Ågot Sendstad som Anna Karenina og Henrik Rafaelsen som Vronskij under pressevisningen av Anna Karenina på Hovedscenen på Nationaltheatret. Foto: Berit Roald / Scanpix
 
Klart for russisk klassiker på Nationaltheatret
Oslo (NTB): Det blir flørt, russisk pop, dans og store følelser når teppet lørdag går opp for "Anna Karenina" på Nationaltheatret.

Publisert: 21.feb.2012 13:30
Oppdatert: -

- Akkurat nå jobber vi med å få ut de store følelsene, sier Hanne Tømta en snau uke før premieren.
Teatersjefen har selv regien, og har valgt seg en erfaren, men for mange ukjent skuespiller i tittelrollen som Anna Karenina.
- Ågot Sendstad er en helt usedvanlig fin skuespiller. Hun har en naturlighet og er ujålete, samtidig som hun har en usedvanlig god tekstforståelse, sier Tømta.
Teatersjefen satte også opp "Anna Karenina" da hun var teatersjef på Rogaland Teater, men det var i en helt annen versjon.
- Jeg var ikke så topp fornøyd med den oppsetningen, og da denne scenetektsten kom har de fleste teatrene kastet seg over den, sier Tømta om sceneversjonen den tyske dramatikeren og teatersjefen Armin Petras har skrevet.
Petras har kuttet ned den neste tusen sider lange mursteinsromanen til en sceneversjon på to og en halv time. I Hanne Tømtas regi har det blitt en forestilling med mye musikk. Hun har hentet inn to sølvgutter, og skuespillerne bidrar også med koring og solosang på russisk. Her blir det en blanding av russisk folkemusikk, pop og rock.
"Anna Karenina" har premiere på Nationaltheatrets hovedscene lørdag 25. februar. Riksteatret har også kastet seg på Tolstoj-bølgen og hadde premiere på sin versjon av "Anna Karenina" for snaue to uker siden. Den forestillingen, med Gørild Mauseth i tittelrollen, er nå ute på en omfattende norgesturné. (©NTB)

 

 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke