21. aug
MUSIKK: Hedmarken Symfoniorkester og Håvard Gimse inviterte til høstkonsert i Hamar kulturhus.
FOTO: KRISTIAN EINANG
 
Klassisk glede i Hamar kulturhus
Med konsertpianist Håvard Gimse som hedersgjest inviterte Hedmarken Symfoniorkester til høstkonsert i Kirsten Flagstad-salen.

Publisert: 01.okt.2016 20:07
Oppdatert: 01.okt.2016 20:07

Det var faktisk Håvard Gimse som i 2013 ble engasjert av Hamar kulturhus til å velge ut husets Steinway-flygel, og lørdag kveld ble han altså gjenforent med tangentene.

- Jeg er veldig imponert. Jeg har bodd i området  i nesten 25 år, og jeg har fulgt Hedmarken Symfoniorkester siden den spede begynnelsen. Kvalitetsnivået er mye høyere i dag enn det var på den tiden, sier Nelson Lee som selv jobber som organist i Løten kirke. 

- Jeg spiller piano selv, men jeg føler at jeg ikke kan kalle meg pianist i dette selskapet, smiler han. Lee forteller at han fulgte nøye med på Gimses pianospill.

- Håvard Gimse er fenomenal. Det er utrolig å kunne oppleve noe slikt her på Hamar, sie Lee.

- Jeg ser at fingrene hans farer over tangentene i veldig intrikate mønstre, men det er mange detaljer som blir borte når han spiller over hele orkesteret. Akkurat det er litt synd, sier han. 

Hedmarken Symfoniorkester er et regionalt orkester hvor musikerstammen består av musikere fra alle de samarbeidende kommunene Elverum, Løten, Stange, Hamar og Ringsaker. Symfoniorkesteret ledes av dirigent Dag Nilssen, og består av rundt 60 musikere. Lørdagens konsert var delt i to avdelinger, og på programmet sto to Rakhmaninovs "Klaverkonsert nr. 2 i c-moll, op. 18", samt Antonin Dvořáks  "Symfoni nr. 8 i G-dur". Kveldens 304 frammøtte var strålende fornøyd med konsertopplevelsen., og Toneheimstudentene Iver Bogen (18), Ine Louise Aarnes (19) og Håkon Sjøvik Olsen (19) forteller at de lot seg imponere av både orkesteret og solist Håvard Gimse.

- Det var veldig bra. Jeg hadde ikke hørt Gimse tidligere, og dette var en perfekt mulighet til å høre han spille, sier Håkon Sjøvik Olsen. 

- Man blir inspirert av å høre han spiller, og det er på kvelder som dette man virkelig drømmer om å bli konsertpianist, sier Aarnes som selv studerer piano på høgskolen. Det blide trioen forteller at Hedmarken Symfoniorkester har invitert til åpne prøver på Toneheim i forkant av konserten.

- Vi har hørt dem jobbe med stykkene, og det var spennende å høre dem framføre hele programmet, sier Olsen. 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke