18. aug
 
Klassisk juleidyll
Med verdensstjerner på programmet sørget Mari Silje og Håkon Samuelsen for å gi publikum nok en magisk kveld i Vang kirke.

Publisert: 11.des.2015 22:38
Oppdatert: 11.des.2015 22:38

Etter fjorårets var det endelig tid for ny førjulsopplevelser i Vang kirke da søskenparet Samuelsen inviterte til "Klassisk julekonsert".

Årets program var som vanlig preget av talenter i verdensklasse, og samtlige artister leverte prestasjoner som virkelig begeistret de om lag 800 frammøtte. 

Measha Brueggergosman er allerede kjent for mange i Hamar-området. Sopranen, som fikk sitt store gjennombrudd etter å ha framført under OL- åpningen i Vancouver, deltok nemlig under den klassiske julekonserten i 2008 og 2010. I utgangspunktet var det den sørafrikanske sopranen Pumeza som var invitert til julekonserten, men hun måtte melde avbud på grunn av sykdom. Measha Brueggergosman målbandt publikum fra første stund da hun mutters alene sang R. MacGimseys "Sweet Little Jesus Boy".

- Vi er glade for å presentere en gammel flamme. Measha har virkelig vendt seg rundt for å rekke dette på så kort frist, og vi er veldig fornøyd med å ha henne med her i kveld, slo søsknene Samuelsen tidlig fast.

Israelske mandolinspilleren Avi Avital sørget også for å imponere under kveldens program. Spesielt etter hans framførelse av Vivaldis "Konsert i d dur" sørget han for både applaus og lovord fra kirkerommet. 

Colleguim Vocale var tradisjonen tro på sin faste plass ved alteret, og Oslo Camerata stilte som kveldens orkester. 

Sammen sørget de for mange høydepunkter i løpet av kvelden. Mari Siljes innsats under Mark Richters "The Four Seasons Recomposed", Avitals nevnte framføring av Vivaldis "Konsert i d dur", Håkon Samuelsen med "Alone" av G. Sollima og Meashas framføring av "Oh Holy Night" var blant innslagene som høstet spesielt stor applaus. 

Se bilder fra julekonserten øverst i saken. 

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke