22. aug
 
Klassisk julekonsert
Lørdag kveld var det duket for den klassiske julekonserten i Vang kirke, og med internasjonale sangstjerner på programmet ble det en minnerik kveld.

Publisert: 08.des.2012 23:26
Oppdatert: -

Et tettpakket og variert program med stjerner hentet fra øverste hylle gjorde lørdagens konsert til en minneverdig opplevelse. Søskenparet Samuelsen har siden 2004 arrangert julekonserter i Vang kirke, og konserten står i dag som et av distriktets viktigste arrangementer. Selv om det ikke ble noen fjernsynsproduksjon i år, har allikevel Håkon og Mari Silje Samuelsen vært ambisiøse under planleggingen av årets konsert som i år ble en del av førjulspakken "jul i Hamar". Hamarsingene har i år fått oppleve en rekke konserter under arrangementet som kan beskrives som en vellykket oppvarming til årets julefeiring. På lørdag var de som var til stede i den vakre kirken vitner til en konsertopplevelse man knapt finner maken til her i Norge, for det musikalske nivået var på et ekstremt nivå.

Alle som bidro under lørdagens julekonsert var rett og slett helt enestående. Vi kunne ikke gjøre annet enn å sitte måpende da den russiske pianisten Denis Kozhukhin tryllet med tangentene, og jeg mistenker at samtlige i det fantastiske kirkerommet var rimelig sjarmerte da Erik Byes barnebarn Marianne Kjellsdatter Bye framførte sin egen morfars «Vår herres klinkekule». Konsertens aller største stjerner var nok allikevel sangerne Omo Bello og Kitty Whately. Begge fikk rikelig med tid på scenen, og begge leverte prestasjoner som man knapt har vært vitne til tidligere.

Når man snakker om den klassiske julekonserten må man allikevel nevne de to som står bak prosjektet. Man får på en måte ikke rost søskenparet nok, men det er allikevel lov til å gjøre et forsøk. Under lørdagens konsert bidro begge som solister ved flere anledninger, og det er flott å tenke på at de her gir seg selv mulighet til å vise fram sine fantastiske talenter. De er på en måte hjemme når de er på scenen, og man kan se at det til tross for artistenes relativt unge alder finnes bøttevis med erfaring. Ekstra flott er det at de hvert år henter medmusikanter hjem til Hamar, og gir oss hamarsinger mulighet til å oppleve slike konserter.

- Vi har ikke tenkt til å gi oss med dette, fastlo Håkon Samuelsen under konserten. Takk og lov for det.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke