19. aug
FORBEREDELSER: Fra venstre: Odd Erik Jordheim, daglig leder Klatreparken Domkirkeodden, Thomas Halstensen og Thomas Hellesøy på «Team Thomas», Vegard Gullerud Torp og Pelle Stubaune på «To på topp», regissør Rune Sæterstøl og produsent Arild Halvorsen. Foto: Remi Laakso
 
Klatreparkreality
De har levert barnehagereality-TV. Nå spiller produksjonsselskapet Fabelaktiv inn reality-TV i Klatreparken Domkirkeodden på Hamar.

Publisert: 02.mai.2019 15:15
Oppdatert: 02.mai.2019 15:15

En TV-produksjonsstab i action er hva som møter folk som rusler langs stranda fra Domkirkeodden og nordover. Midt i Klatreparken Domkirkeodden spiller Fabelaktiv inn «Klatrekampen» for TV2.

600 søkte

48 barn, 24 lag fra 13 fylker deltar. 12-åringer fra forskjellige steder i Norge.

– Det meldte seg 600 unger da vi søkte etter deltakere, forteller Arild Halvorsen, prosjektsjef i Fabelaktiv og produsent for denne «Klatrekampen».

– Vi har med unger fra Alta i nord til Kristiansand i sør.

Et TV-produksjonsteam på 25 personer håndterer innspillingen i klatreparken i Hamar. De gjør 20 opptaksdager. De første denne uka.

24 episoder

– Vi filmer denne uka og neste uke. Og så gjør vi noen opptak med programlederen Cecilie Skog i den tredje uka – før seks lag møtes i en finaleuke. Disse deltakerne skal bo her i en sveveteltcamp, forteller Arild Halvorsen.

Det skal produseres 24 episoder, hver på 14 minutter. Først og fremst er dette en produksjon for TV2 Sumo, men det skal også vises episoder på TV2. Regi er ved Rune Sæterstøl og Andreas Dreyer, og prosjektleder for Fabelaktiv er Marte Mørkved-Romstad. Prosjektleder for TV2 er Linn Aubert. Budsjettet er på drøyt fire millioner kroner.

Serien skal på lufta allerede denne sommeren.

Kreative og modige

«Klatrekampen» er beskrevet som et konkurransedrevet reality-program. Hvert program er en delkonkurranse mellom to lag, hvert lag er to personer, og deltakere får testet sin kunnskap om natur, miljø og klima. Deltakerne må samarbeide, være kreative – og ikke minst modige.

Et lag fra Kolsås, Akershus, «To på topp», og et lag fra Øygarden, utenfor Bergen, «Team Thomas», var først ute til opptak denne uka. 12-åringene storkoste seg i klatreparken, og de fikk virkelig prøve seg – fysisk, men også når det gjaldt kunnskapsnøttene de måtte knekke.

Fra Hedmarken deltar et lag fra Hamar, et fra Brumunddal og et fra Brøttum.

Domkirkeodden og Norsk Jernbanemuseum er, sammen med Hamar kommune, nære samarbeidspartnere. Prosjektet er også støttet økonomisk av Filminvest.

Selv om det produseres en TV-serie i Klatreparken Domkirkeodden, så er parken åpen for publikum i helgene – og fra 13. mai er det åpent også tirsdager og torsdager.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke