25. aug
her blir det festival: Tor Rullestad (reiselivssjef og styremedlem i Festspillene) (f.v.) Morten Midtlien (kultursjef i Stange), Monika Dagfinrud (vertinne), Signe Sletmoen (resepsjonist/vertinne), Ørnulf Ring (daglig leder i Festspillene) og Ola M. Qvale (daglig leder på Staur).FOTO: HANNE MAREN TORPEN HOKSTAD
 
Klinker til i mjøskanten
Bjørn Eidsvåg og Ungdomssymfonikerne skal holde utendørskonsert på Staur gård i august.

Publisert: 13.mai.2015 04:00
Oppdatert: 13.mai.2015 07:08

Konserten er del av Festspillene i Elverum. Den arrangeres i samarbeid mellom dem, Staur gård i Stange vestbygd og Kønnbandfestivalen/Stange kommune.

3. august skal Staur gård forvandles til et festivalområde. Helt nede i mjøskanten skal det settes opp scene med plass til over 100 ungdomssymfonikere, Bjørn Eidsvåg og visesangerens band. Utover området skal det plasseres 1.250 stoler. I tillegg håper arrangørene billettsalget blir så godt at publikum i tillegg må ty til ståplasser.

– Vi har lenge tenkt på å gjøre noe i Vestbygda. Planene ble mer konkrete da vi fikk samarbeidspartnere. Vi er glade for å få komme hit, sier Ørnulf Ring, daglig leder i Festspillene.

– For vår del er dette et ønsket samarbeid. Vi vil gjerne identifisere oss med den kvaliteten som ligger i festspillene. Nå blir vi arena for 120 musikere. Det blir spektakulært! sier Staur gårds Ola M. Qvale.

MÅ RYDDE UNNA BEITEDYR

Bjørn Eidsvåg skal spille fra sin siste plate, som han lagde sammen med Kringkastingsorkesteret. Orkesteroppgaven hviler nå på ungdomssymfonikerne. Billettsalget til Festspillkonserten på Staur starter allerede neste uke.

– Det blir gøy å få et orkester helt nede i mjøskanten. Vi gleder oss vanvittig mye til dette. Dette blir årets store sommeropplevelse i mjøsregionen. Vi snakker stadig om den trege hedmarkingen. Ser man på hvor mye aktivitet som produseres, må vi snart bruke korrekturlakk over dette stempelet, sier Morten Midtlien, kultursjef i Stange.

På Staur får de jobben med å gjøre klart festivalområdet, eller rettere sagt: Rydde unna 80 beitende okser. Parkeringskapasiteten er så som så. På den fronten har de ikke planer om større utbedringer, så sykkel kan nok være et hett tips.

tør nesten love godt vær

Store utendørskonserter kan være risikosport. Det har flere festivalarrangører fått erfare opp gjennom. På Staur er værutsiktene for første august-uke gode.

– Ifølge Wikipedia har Staur norsk varmerekord for august måned ... forteller Ola M. Qvale.

Det klinger godt i Rings ører.

– Så du kan garantere fint vær? Det er bra! Det er den typen samarbeidspartnere vi er ute etter! sier Festspillenes daglige leder.

Qvale håper sommerens Staur-konsert blir så bra at de kan fortsette samarbeidet med Festspillene.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke