24. aug
KJØRER PÅ: Regissør Henrik Martin Dahlsbakkens fjerde spillefilm ble godt mottatt under filmfestivaler i Danmark og i England. Bildet er tatt under innspilling av filmen; en scene fra en rasteplass på Espa. Foto: Remi Laakso
 
København, London – og snart Hamar
Henrik M. Dahlsbakkens fjerde spillefilm er vist i København og i London. 5. januar er det norgespremière for «Rett Vest», men i november er det førvisning i Hamar.

Publisert: 17.okt.2017 21:15
Oppdatert: 17.okt.2017 21:54

Dahlsbakkens nyeste film ble første gang vist på kino lørdag 30. september, i København, i forbindelse med Danmarks største filmfestival. Danskene applauderte under filmen.

«Hjertelig film fik hjertelig modtagelse», het det i festivalrapporten – og: «Modtagelsen fra publikum var fænomenal».

Danskene elsket faren, transepersonen Georg Margrethe (Ingar Helge Gimle), sønnen Kasper (Benjamin Helstad) – og deres roadtrip vestover etter at Kaspers mor er død.

Mye folk

Også i London, i forrige uke, ble filmen godt mottatt:

– Helt strålende, sier Henrik M. Dahlsbakken, som var på plass under filmfestivalen sammen med skuespillere og flere fra teamet.

Han antar at «Mayfair Curzon Cinema» tar mellom fire- og fem hundre i salen.

– Det ble litt slik; Oj! Her var det mye folk.

Henrik introduserte filmen, og deltok i en spørsmålsrunde etterpå.

– Overraskende mange ble igjen etter filmen.

– Merket du forskjell på publikum i Danmark og i England?

– Det var nok litt forskjell på hva de lo av. Jeg tror en del forsvinner i oversettelsen til engelsk, sier regissøren – som mest av alt er fornøyd med å balansere glede og sorg gjennom filmen – og som skryter stort av skuespillerprestasjonene.

5. januar

Planen for «Rett Vest» var premiere i Norge 10. november. Det er nå forandret. Ganske enkelt fordi Orientekspressen dundrer inn på stasjonen, unnskyld, inn i kinosalen. 10. november er det premiere på «Murder on the Orient Express» Agatha Christie-klassikeren) med Johnny Depp, Michelle Pfeiffer, Penélope Cruz med flere.

– Vi hadde mistet mange visningssteder med samme premièredato. 5. januer er en bra dato for oss, sier Henrik M. Dahlsbakken.

Og han legger til at det er planlagt førvisning av «Rett Vest» i november; både i Oslo, Bergen, i Bodø – og ikke minst i Hamar.

 
Kommentarfeltet er stengt mellom
22:00 og 08:00
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke