18. aug
Storfornøyd: Tore Langberg Larsen er fornøyd med over 700 besøkende på årets Tangenrock. For første gang ble festivalen holdt i brenneriet.
 
Kok på brenneriet
Tangen brenneri er igjen blitt en hjørnestensbedrift på Tangen. Over 700 personer besøkte brenneriet i helgen.

Publisert: 03.sep.2012 06:23
Oppdatert: -

tangen
- Vi er kjempefornøyde. Det har vært over 700 besøkende her. Vi er nok en festival med det eldste og det yngste publikumet her omkring. Mange er under 18 og mange er over 60, sier festivalsjef Tore Langberg Larsen.
Det store aldersspriket skyldes alle besteforeldrene som kommer for å se barnebarna spille.
Av hele 22 band kom mange band fra Stange sør.
- Hva skyldes denne blomstrende kreativiteten?

Rockeverkstedene

- Vi vektlegger å få med band fra rockeverkstedene. Vi har fått med unge musikere fra både Stange, Hamar, Ottestad og Tangen. Dette skal være en profesjonell scene som de kan få vist seg fram på, sier festivalsjefen.

Spritbua

Det er første gang Tangenrock arrangeres i det gamle brenneriet. Før har de spilt på samfunnshuset. Det er to saler i brenneriet. Den ene er Spritbua. Bak smårutete gittervinduer og røffe vegger koker det blant ungdommen som står i første rekke og digger musikken. Bak ungdommen står foreldrene og filmer, og bak dem igjen står oldeforeldrene med et åpent sinn og lytter til musikk de aldri ellers ville ha hørt på.
I spritbua møter vi Karoline Amb som er fylkesprodusent for UKM. Hun er ute og digger bandet som står på scenen.

Husk UKM

- Nå er det snart UKM og da må alle ungdommer melde seg på. Sceneerfaring er viktig å få, legger hun til.

Guttearena

Vi møter også Inga Live Kippersund som savner flere jenter på scenen.
- Jeg var veldig glad i går kveld da jeg hørte bandet Rastlaus fra Kongsvinger, som besto av jenter, sier Kippersund. På dagen lørdag var jentene representert da Kvennstugguteatert spilte en smakebit av stykket. «Kors på hæsjen». Tangenrock er en fin oppstart til en ny sesong med øving for mange unge musikere. Og at det spirer og gror på Tangen er det er ingen tvil om. Og Brenneriet på Tangen er igjen er en viktig hjørnesteinsbedrift i den kreative bygda Tangen.
- Vi er kjempefornøyde, sier festivalsjef Langberg Larsen, som allerede nå gleder seg til Tangenrock i brenneriet neste år.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke