19. aug
 
Julegryte-konsertene har gitt 200.000 kroner til Frelsesarmeen
Det kokte i Frelsesarmeens julegryte under lørdagens julegrytekonsert på Gregers.

Publisert: 18.des.2016 17:57
Oppdatert: 18.des.2016 18:08

– Givergleden er veldig stor blant menneskene her i Hamar, og det setter vi utrolig stor pris på. Her koker det i gryta, smiler leder for Frelsesarmeen i Hamar, Rolf-Arne Fagermo.

Viktige kroner

Søndag var Gregers klargjort for den årlige julegrytekonserten. Veldedighetskonserten arrangeres i samarbeid med Foreningen Under Brua, 3k live, Mental Helse Hamar og Gregers, og Fagermo forteller at det eneste Frelsesarmeen trenger å gjøre er å møte opp med selve gryta.

– Vi synes at dette er et veldig flott tiltak, og her kommer vi til ferdigdekket bord. Det er veldig flott at både arrangører og artister ønsker å stille opp gratis for å gi et bidrag til Frelsesarmeen og julegryta, sier Fagermo. Han påpeker samtidig at de innsamlede midlene kommer godt med i Frelsesarmeens arbeid.

– Dette er Frelsesarmeens største årlige innsamlingsaksjon, og midlene som samles inn går til å finansiere hjelpen vi gir. Både til jul, men også resten av året.

– Uten støttespillere, frivillige, grytevakter og givere har ikke vi mulighet til å gjøre det arbeidet vi gjør, sier Fagermo.

Julegrytekonserten har blitt en fast tradisjon i Hamar, og daglig leder i Foreningen Under Brua, Jan Egil Løvbak, forteller at de har samlet inn mange kroner siden oppstarten.

– Vi oppfordrer folk til å gi til gryta, og folk er flinke til å bidra. Vi har regnet oss fram til at vi har samlet inn rundt 200.000 kroner i løpet av årene, sier Løvbak.

Stort engasjement

Toril Ingeborg Nybrott og Ivan Ivanchev, Arvid Strand, Kari Ormestøyl & kara og GT-Sara sørget for underholdningen, og konserten var som vanlig helt gratis.

– Det er bedre at folk gir penger i gryta enn at vi tar inngangspenger. På denne måten kan folk gi den summen de selv føler for å gi, sier kveldens konferansier Per-Cato Risberg. Han forteller videre at de rundt 200 frammøtte var tidlig ute for å sikre seg en god plass foran scenen.

– Her var det folk under lydprøvene. Sånn pleier det egentlig å være under julegrytekonsertene, sier han. Løvbak forteller at både artister og arrangører stiller gratis.

– Det har aldri vært noe problem å få folk til å stille opp, og GT-Sara har vært med siden begynnelsen, sier Løvbak.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke