22. aug
 
Kolbjørn (17) fra Hamar er headhuntet til TV-rolle
- Han klarer nok å holde hovene på bakken, ler hesteeier Hege Sletli om sin Farmen-aktuelle dølahest.

Publisert: 25.jul.2014 15:10
Oppdatert: 25.jul.2014 19:19

Kolbjørn har opplevd mer enn 17 år gamle menneskegutter flest. Dølahesten har så langt trukket Bjørnstjerne Bjørnson gjennom Hamars gater 17. mai, spilt sentrale roller i skuespill, båret en svær hjort ut av skogen etter jakt og trasket gjennom snødrevet fra Hamar til Røros i 25 minusgrader. 

Nå blir han også TV-kjendis. Kolbjørn har nemlig blitt headhuntet til rollen som gårdshest i TV2-serien Farmen.

Møt den verdensvante hesten i videoen over!

– Kolbjørn har opplevd mye og gledet veldig mange unger, og nå skal han til Tangen for å være med på årets utgave av Farmen. Der skal han være gårdshest, bli stelt av deltakerne og frakte dem til markedet, forteller eier Hege Sletli, som snakker på vegne av den mindre taletrengte hesten. 

Holder hovene på bakken

Sletli er sikker på at det nesten 600 kg tunge dyret vil trives i rampelyset. Hun frykter ikke overlegne primadonnanykker hos sin firbente venn.

–Han klarer nok å holde hovene på bakken. Får Kolbjørn litt stell, litt kos og litt mat, så er han superfornøyd, ler Sletli. 

Hesteeieren mener både arv og miljø har gjort Kolbjørn ettertraktet på casting-markedet.

– Dølarasen har kaldt hode og varmt hjerte, og Kolbjørn er veldig rolig. I tillegg har han vært med på mye, og dyr som blir brukt mye, utvikler en tillit som gjør at ting fungerer bra.

Blir savnet

Med seg til Farmen-settet, som åpnes til uka, tar den velvoksne hesten med seg sinnsro fra en oval familieweekend på Bringbusætra. 

– Det er en selvfølge at han blir med på hytta, så her rir og bader vi i sola før vi reiser til Tangen på tirsdag, smiler Sletli. 

Den Gaute Grøtta Grav-ledede gårdsrealityen filmes over en periode på mellom ti og 12 uker. Under oppdraget kommer Hege Sletli til å savne sin trofaste venn.

– Jeg kommer absolutt til å savne ham. Jeg håper jeg får komme og hilse, så jeg ser at han har det bra. Men jeg vet at han er i trygge hender. Det er fagfolk som følger med og passer på, avslutter Sletli selvberoligende.

Farmen sendes i høst, og Kolbjørns tid i TV-ruta er over før jul.

 
– Artikkelen fortsetter under bildet –
ET VINNENDE VESEN: Kolbjørns lekre smil kan bli å se i TV2-sendte Farmen denne høsten. FOTO: Mikkel Torpen Hokstad
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke