18. aug
KULTURHUSET: Hva skal det hete? Det kan du være med på å foreslå og stemme på.ILLUSTRASJON: VANDKUNSTEN
 
Kom med forslag
Kulturhuset er i ferd med å reise seg på Stortorget. Nå er det på tide å gi det et navn. Og det skal HAs lesere få være med på.

Publisert: 08.mai.2012 11:44
Oppdatert: -

HAMAR
For et års tid siden gikk den første diskusjonen i HAs spalter hva Kulturhuset bør hete. «Kirsten Flagstads Hus» var et av forslagene som da kom fram. «Stemmen» var et annet forslag, også det knyttet til Kirsten Flagstad. «Rolf Jacobsens Hus» ble også lansert. Men de aller fleste den gangen hellet nok til at det burde hete ganske enkelt «Kulturhuset i Hamar» eller «Hamar kulturhus».

nærmer seg

Men nå er det på tide å foreta et valg. For det er bare halvannet år til Kulturhuset skal tas i bruk. Så nå inviteres HAs lesere til å være med på navnekonkurranse.
Denne vil foregå i to deler. I første omgang gjelder det å sende inn forslag på mulige navn. En jury vil da tre i aksjon, for å finne fram til de beste forslagene. Disse vil gå videre til finalerunden, da det skal stemmes over dem.
Juryen som skal velge finale-navnene består av ordfører Morten Aspeli, kultursjef Terje Halvorsen, kulturhusleder Durita Brattaberg og HAs kulturredaktør Geir Vestad.

RÅDGIVENDE

Det må understrekes at avstemningen er kun rådgivende, og at det er Hamar kommunestyre som skal avgjøre det hele.
Ifølge planen skal navnesaken avsluttes i september, med møte i formannskapet 12.9 og kommunestyret 26.9

NAVNEFORSLAG

Ditt navneforslag kan du sende inn her!

Navneforslagene kan også sendes på mail til HA på kultur@h-a.no. Eller de kan sendes i posten til Hamar Arbeiderblad, Postboks 262, 2302 Hamar, merket «Kulturhus».
Selve avstemmingen vil skje både på HAs hjemmeside www.h-a.no og på Hamar kommunes hjemmeside www.hamar.kommune.no. I tillegg kan både forslag og senere avstemningen sendes på mail og i brev til HA, med samme adresser som ovenfor.
 

Den første runden, da det gjelder å få forslagene i hus, starter i dag og varer i to uker. Deretter går juryen i gang, slik at avstemningen kan starte umiddelbart etterpå. Det hele skal være i mål før ferien. Alle som sender inn forslag eller stemmer, vil være med i trekningen av billetter til et av de første arrangementene når Kulturhuset står ferdig.
 

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her. Les mer om vilkår og samtykke