24. apr
MESTERBORGER: Bernt Ola Volungholen ble vinneren i fjor. I år er det nye kandidater som får sjansen. Foto: Kristian Einang
 
Kom med forslag!
Hvem fortjener å bli årets «Mesterborger av Hammer by»? Nå er det opp til HAs lesere å komme med forslag på kandidater.

Publisert: 18.mai.2017 06:14
Oppdatert: 18.mai.2017 15:20

«Akkurat nå er jeg veldig takknemlig og veldig stolt. For meg var det kjempestas bare å bli nominert, og jeg trodde rett og slett at det hele var en spøk da jeg fikk beskjeden om at det var jeg som hadde blitt stemt fram.» Det sa fjorårets Mesterborger av Hammer by, Bernt Ola Volungholen.

Og nå skal stafettpinnen leveres videre til en ny mesterborger. Det blir den 17. i rekken, etter at Ragna Frisvold ble valgt som den første i 2001. Hvem det blir, skal avsløres på Middelalderfestivalen på Domkirkeodden søndag 11. juni.

Men det er mye som skal skje før den tid.

Velge kandidater

Mesterborger-kåringen er en fast del av Middelalderfestivalen på Domkirkeodden. Men aller først skal årets kandidater velges. Og det er det HA-leserne som nå kan være med på. Fra i dag og fram til 24. mai kan forslag på kandidater sendes inn til HA. Deretter vil seks kandidater bli valgt ut. Selve avstemningen vil starte lørdag 28. mai.

SEND DITT FORSLAG TIL mesterborger@h-a.no

Positive krefter

Hensikten med kåringen av mesterborgere er å trekke fram mennesker fra lokalmiljøet som har vært med på å gjøre noe positivt for Hamar og Hamar-regionen i en eller annen forstand.

På én side kan det være folk som har markert seg sterkt utad, og som på en positiv måte har profilert Hamar og regionen.

Men det kan også være folk som har arbeidet mer på grunnplanet for at det skal bli godt å bo her.

Dermed kan dette også være en anledning til å fokusere på dem som ikke alltid får oppmerksomheten de har fortjent.

DU KAN OGSÅ STEMME PÅ SMS: Send HAsidet (ditt forslag) til 1963

I begge tilfeller dreier det seg om å trekke fram entusiasme, positivitet, stolthet over byen og regionen, og ikke minst troen på at det alltid er mulig å få til noe – og gjerne i fellesskap.

Det hører med til historien at selv om mesterborgeren er av «Hammer by», er det mulig å foreslå kandidater fra hele Hamar-regionen.

I fjor var kandidatene, i tillegg til vinneren Bernt Ola Volungholen, Arild Halvorsen, Therese og Ruben Slob, Lise Dunham, Arve Fossum og Øyvind Ranestad og Marianne Myklebust.

 
Siste nytt fra nyheter
Sjefredaktør:Carsten Bleness »
Nyhetsredaktør:John Arne Holmlund »
Digitalredaktør:Anne Ekornholmen »
Sportsredaktør:Rune Steen Hansen »
Kulturredaktør:Geir Vestad »

Kundeservice/abonnement:abo@h-a.no
HA arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. HA har ikke ansvar for innhold på eksterne nettsider som det lenkes til.
 
HA bruker informasjonskapsler. Les mer om informasjonskapsler her, og vår personvernerklæring her.